Murray steunt voorstel om ATP en WTA te fuseren, maar ziet "uitdagingen"

  Andy Murray ziet nog obstakels voor gendergelijkheid in het tennis.

  Andy Murray steunt het voorstel van Roger Federer om de tenniscircuits van de mannen (ATP) en de vrouwen (WTA) samen te smelten. "Maar het is belangrijk dat ook de vrouwen hun stem laten horen", zegt de Schot.

   "Ben ik de enige die denkt dat het nu het moment is dat het mannen- en vrouwentennis de krachten bundelen?", vroeg Federer zich woensdag af op Twitter. Hij had het niet over een fusie op het terrein, maar over het samengaan van de ATP en WTA. "Het is voor fans verwarrend om verschillende klassementen te hebben, andere logo's en websites en verschillende toernooicategorieën", stelde de Zwitser.

   

  Nummer 2 van de wereld Rafael Nadal steunt het idee en ook Andy Murray is een voorstander. De Schot hoopt dat "ook de vrouwen hun stem laten horen". Hij ziet immers nog grote uitdaging bij een eventuele samensmelting. Op CNN vertelt de drievoudige grandslamwinnaar dat er spelers zijn die liever minder verdienen dan dat ze gendergelijkheid zouden aanvaarden.

   

  "In het verleden heb ik gesprekken gehad over de toename van het prijzengeld. Dan ging het bedrag voor de verliezende speler in de eerste ronde bij de mannen van 8.000 naar 10.000 dollar en bij de vrouwen van 6.000 naar 10.000 dollar. Enkele mannelijke spelers waren ongelukkig dat het prijzengeld gelijk was en vertelden me dan dat ze liever helemaal geen hoger prijzengeld willen. Dat is de mentaliteit waarmee je geconfronteerd wordt in deze discussies."