"Als gezondheid echt primeert, praten we toch niet over competitiehervatting?"

  Gary Neville

  Gary Neville

  In Nederland en Frankrijk hebben ze al definitief een punt gezet achter het voetbalseizoen, maar in Engeland wil de Premier League toch nog graag hervatten. Voormalig Engels international Gary Neville maakt zich zorgen over de veiligheid en de gezondheid van de spelers.

  Door het coronavirus ligt de Premier League al sinds 13 maart stil. De jongste dagen is er druk overlegd tussen de minister van Sport en de Premier League om de competitie zo snel mogelijk weer te kunnen opstarten.

   

  "Maar als mensen het echt menen dat de gezondheid op de eerste plaats komt, dan zouden we het nu toch niet over een competitiehervatting hebben?", zegt Neville bij Sky Sports.

   

  "Wat zal er gebeuren zodra er één speler of één staflid wordt opgenomen in het ziekenhuis? Ze beseffen ook dat het een risico is. Op dit moment weten ze niet hoe ze hiermee moeten omgaan."

   

  Komende vrijdag overleggen de Premier League-clubs over een manier om het seizoen te hervatten. Bij een stopzetting zouden de rechtenhouders wel eens een deel van de tv-gelden kunnen terug eisen.

   

  "Het is duidelijk dat de economische belangen een rol spelen. Als er geen geld mee gemoeid was, zou er maandenlang niet meer gevoetbald worden. En daardoor worden er risico's genomen", weet Neville.