Stapt Mike Tyson weer in de boksring (om geld in te zamelen)?

  Mike Tyson maakte zijn intenties bekend in een podcast.

  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dat lijkt ook Mike Tyson nog eens te bewijzen. De voormalige bokskampioen is intussen 53 jaar, maar wil zich klaarstomen voor een comeback. Al doet hij dat niet zomaar: Tyson wil een goed doel steunen.

  Dat Mike Tyson geen onbeschreven blad is, is nog behoorlijk zacht uitgedrukt. Tyson werd in 1986 op 20-jarige leeftijd de jongste zwaargewichtkampioen ooit, toen hij Trevor Berbick versloeg.

   

  Sindsdien bouwde hij ook op extrasportief vlak een behoorlijk palmares uit. Naast de waslijst aan veroordelingen en andere uitspattingen, werd hij ook berucht voor zijn beet in het oor van Evander Holyfield, tijdens een kamp in 1997.

   

  In juni 2005 stond Tyson voor de laatste keer in de ring. Tegen de Ier Kevin McBride gaf hij na zes rondes op. Het betekende zijn zesde nederlaag in 58 profkampen.

   

  Maar Tyson zinspeelt op een terugkeer, "Ik zal zorgen dat ik de goede vorm weer beet krijg", vertelt Tyson in een podcast.

   

  Het Amerikaanse woelwater gaf geen exacte datum voor de terugkeer en plakte evenmin een naam op een mogelijke tegenstander.   

   

  De opbrengst van de comeback zal naar daklozen- en drugsverslaafdenhulp gaan. De kampen zullen normaal niet langer dan vier rondes duren.