Sebastian Coe tegen atleten: "Dit is geen periode zonder dopingtesten"

  Sebastian Coe

  Sebastian Coe, voorzitter van Wereldatletiekbond World Athletics, heeft de atleten gewaarschuwd om niet in de verleiding te komen verboden middelen te nemen, omdat dopingcontroles moeilijker zijn tijdens de coronacrisis.

  Dopingcontroles staan wereldwijd op een laag pitje door de coronacrisis. Dat mag niemand op het verkeerde pad brengen. Meerdere sporters hebben al een oproep gedaan om weer meer te controleren. Sebastian Coe heeft een waarschuwing.

   

  "Ik heb voor de atleten een heel duidelijke boodschap: denk niet dat we een periode zonder testen beleven. Als jullie ervoor kiezen de integriteit van onze sport niet te respecteren, dan zullen jullie je laten betrappen."  

   

  "Door de maatregelen om het coronavirus af te remmen is het moeilijker om dopingcontroles uit te voeren. Maar niemand moet denken dat de controles helemaal stilliggen", zegt Coe.

  "Hoop dat we snel weer wedstrijden kunnen afwerken"

  De coronacrisis gooit het atletiekseizoen helemaal overhoop. De Olympische Spelen in Tokio werden met een jaar opgeschoven naar de zomer van 2021 en donderdag raakte bekend dat het EK in Parijs, voorzien in augustus, afgelast is.

   

  Coe hoopt dat er dit seizoen nog competities kunnen plaatsvinden. "Ik wens oprecht dat de atleten dit jaar weer zullen kunnen trainen. Het is onze hoop dat ze zo snel mogelijk weer wedstrijden kunnen afwerken, en dit in veilige omstandigheden."