Chileen Nicolas Jarry (ATP-89) 11 maanden geschorst voor dopingplas

  De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft de Chileen Nicolas Jarry voor bijna een jaar geschorst, na de positieve dopingtest die hij aflegde tijdens de Daviscupfinale. Jarry aanvaardt zijn straf.

  Tijdens de Daviscupfinale in november werden in de urine van Nicolas Jarry sporen van de steroïden stanozolol en ligandrol gevonden. Volgens de 24-jarige Chileen zijn die afkomstig van vitamines, maar dat maakte weinig indruk op het dopingpanel van het ITF.

   

  Jarry legt zich neer bij zijn schorsing van 11 maanden. Het is dan ook de ideale periode om een straf uit te zitten, aangezien er momenteel toch geen tennistoernooien zijn.

   

  "Ik heb maanden van intense pijn achter de rug", zegt Jarry, die nog geen jaar geleden in de top 40 van de wereld stond. "Hoewel het toch een beetje oneerlijk aanvoelt, probeer ik hier zoveel mogelijk van te leren. Ik weet dat ik hier sterker zal uitkomen."

  Het uitgebreide statement van Jarry op Twitter