Remco Evenepoel: "Mijn tweede uitdaging wordt echt héél zwaar"

  Remco Evenepoel.

  Remco Evenepoel heeft geen "zittend gat", toch niet figuurlijk. Zondag heeft de 20-jarige van Deceuninck-Quick Step een trainingstocht van liefst 301 kilometer uit zijn benen geschud. Die rit kaderde in een reeks van uitdagingen die Evenepoel zichzelf voorschotelt.

  "Mijn eerste "challenge" was een tocht van 300 kilometer maken", zei Evenepoel vanochtend op StuBru.

   

  "In het begin viel het mee, omdat het windstil was. Maar naarmate de tocht vorderde, werd het steeds zwaarder met de wind in mijn gezicht. Maar goed, uiteindelijk is het wel aardig gelukt."

   

  "Ik had 's ochtends goed ontbeten. Het was zelfs vrij moeilijk om alles binnen te krijgen, kwestie van een hongerklop onderweg te vermijden."

   

  "Onderweg at ik om het uur een bar. Af en toe stopte ik bij de bakker voor een rijsttaartje of carré confiture. Dat moet, want anders red je het niet als je bijna 10 uur op de fiets zit." 

   

  "'s Avonds heb ik thuis penne gegeten, met een bechamel-saus en gebakken kippenblokjes. Dat eet ik heel graag. Ik noem het "penne-Evenepoel", moeilijker moet je het niet maken."

   

  Evenepoel kan uitdaging 1 afvinken. Wat wordt de volgende? "Mensen mogen ideetjes opsturen, al zit ik voor de volgende weken al goed wat dat betreft. Welke die uitdagingen zijn, ga ik echter nog niet verklappen. Ik kan alleen zeggen dat de tweede echt heel zwaar is."

  Bij de aankomst serveert hotel mama pasta. © remco.ev

  "Eigenlijk verandert er voor een renner niet veel"

  Een wielrenner leidt een zeer gestructureerd leven: eten, trainen/koersen, rusten. Dat patroon herhaalt zich nagenoeg elke dag. 

   

  "Op zich verandert er voor ons dus niet heel veel tijdens deze corona-lockdown", zegt Evenepoel.

   

  "Wij zitten altijd op onze fiets en rusten voor de rest veel. Maar het is nu wel jammer dat we op een rustdag eens geen terrasje kunnen doen of naar het centrum kunnen."

   

  "Het zwaarste is dat we geen concreet doel hebben in de wielerkalender. De grote vraag blijft wanneer alles weer kan opstarten. Het is sowieso nog lang tot het wielerseizoen weer begint. Het is moeilijk om de focus te houden, daarom doe ik nu per week 1 of 2 gekke "challenges". Dat is iets om naar uit te kijken."

   

  Als afsluiter had StuBru nog een challenge in gedachten voor Evenepoel: 10 keer  vlak na elkaar de Muur van Geraardsbergen beklimmen. Evenepoel: "Dat lijkt me een mooie challenge, die neem ik zeker mee in mijn planning!"