"Wou het dit jaar nog eens vroeg proberen", lacht Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel

  Op 43 km van de finish valt Mathieu van der Poel al aan op de Gulperberg.

  Vandaag was er geen Amstel Gold Race in Nederlands Limburg. Jammer, want Mathieu van der Poel had opnieuw een verrassing in petto. Dat schertst de winnaar van vorig jaar op Twitter. Of zou hij het menen? 

  Bij ons heeft u vanmiddag naar de 4e zege van Philippe Gilbert kunnen kijken in de Amstel Gold Race van 2017, onze noorderburen kijken vandaag op de openbare omroep naar de editie van vorig jaar. Die met de geweldige remonte van Mathieu van der Poel in de slotkilometers.

   

  De Nederlandse kampioen had nochtans al een pijl verschoten. Op 43 km van de streep zette iedereen zich stilaan schrap voor de Kruisberg, Van der Poel speelde op de verrassing met een aanval op de Gulperberg. 

   

  De klimspieren werden serieus getest, maar de vroege aanval leek Van der Poel zuur op te breken.

   

  "Het ergste is dat ik het dit jaar waarschijnlijk weer daar zou proberen. Dat verwacht niemand", schertst hij een jaar later op Twitter.

  VIDEO: De vroege aanval van Van der Poel

  VIDEO: Laatste 20 km van Amstel Gold Race 2019

  Lees/bekijk meer over de Amstel Gold Race: