Atletiekmeetings willen olympische kwalificatieperiode vanaf de herfst

  De Memorial Van Damme behoort tot de groep van de Euromeetings.

  De Euromeetings, eendaagse Europese atletiekevenementen, willen dat World Athletics de beslissing om de kwalificatieperiode voor de tot 2021 uitgestelde Olympische Spelen te schorsen tot 1 december herziet.  

  Volgens de website insidethegames heeft de groep van de Euromeetings een brief verstuurd naar World Athletics-voorzitter Sebastian Coe. Daarin staat te lezen dat verschillende Euromeetings nog hopen plaats te vinden in 2020.

   

  Dat op die meetings olympische minima kunnen behaald worden, is vaak essentieel om sponsors en toeschouwers te lokken. "Als de algemene situatie het toelaat dat atletiekevenementen doorgaan in de herfst van 2020, zouden we graag voorstellen het mogelijk te maken voor de atleten om olympische minima te realiseren", staat in de brief.   

   

  World Athletics schorste de olympische kwalificatieperiode van 6 april tot 30 november omwille van de coronacrisis. Onder meer de eerste zes meetings van de Diamond League werden al uitgesteld.

   

  De volgende vijf meetings, voorzien in juni en juli, zullen wellicht ook niet zoals voorzien kunnen doorgaan. Het EK in Parijs (25-30 augustus) staat vooralsnog op het programma.

  De Internationale Atletiekmeeting van de Provincie Luik (1 juli), de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder (4 juli) en de Memorial Van Damme (4 september) zijn de Belgische atletiekmeetings die tot de Euromeetings-groep behoren. Die eerste twee kunnen door de coronacrisis niet op hun voorziene datum doorgaan.