Virtuele racers Courtois en Vandoorne halen geld op voor strijd tegen corona

    Thibaut Courtois staat aardig zijn mannetje in de virtuele F1-races.

    De "Race For The World" van Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft 71.305 dollar (ongeveer 65.000 euro) opgebracht voor de strijd tegen het coronavirus. Onder anderen Formule E-piloot Stoffel Vandoorne en Rode Duivel Thibaut Courtois deden mee aan het virtuele toernooi van zes GP's.

    Drie dagen lang namen enkele grote namen uit de Formule 1, Formule 2 en Formule E het tegen elkaar op in zes Grand Prixs. Ook Stoffel Vandoorne en gastster Thibaut Courtois, die voor Renault reed, kregen een uitnodiging.

     

    Vandoorne schreef vrijdag de eerste race van de dag, de virtuele GP van Spanje, op zijn naam. Courtois werd twaalfde. In de eindstand is organisator Charles Leclerc de primus. Vandoorne veroverde de zesde plek, Courtois werd verdienstelijk tiende.