Timmy Simons wordt de assistent van Francky Dury bij Zulte Waregem

  Simons en Dury zullen nu samenwerken.

  Timmy Simons (43) wordt vanaf volgend seizoen assistent-trainer van Francky Dury bij Zulte Waregem. De gewezen international komt over van de jeugdwerking van Club Brugge.

  "Met meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League (Lommel SK & Club Brugge), meer dan 150 in de Eredivisie (PSV) en meer dan 100 in de Bundesliga (FC. Nürnberg) is Timmy Simons een monument in het Belgische voetbal. Voeg daar nog iets meer dan 90 interlands en net geen 50 Champions League-duels aan toe en je hebt een ton die overloopt van ervaring", zegt Essevee over zijn versterking voor de technische staf.


  “We waren vooral op zoek naar iemand met heel wat kennis op het hoogste niveau en kwamen al snel bij Timmy terecht”, klinkt het bij CEO Eddy Cordier. 

   

  Timmy Simons was tot op heden actief als jeugdtrainer bij Club Brugge, maar heeft ook ervaring in zijn nieuwe functie. In het seizoen 2018-19 was hij assistent-trainer van Ivan Leko.

   

  “Het is voor mij een geweldige stap in mijn trainerscarrière", vertelt Timmy Simons.

   

  De voormalig Belgisch international kijkt nu al uit naar de toekomst: "Ik hoop hier veel te mogen leren en samen Essevee nog sterker te maken."

  "Ik hoop ooit bij Club te kunnen terugkeren als (hoofd-)trainer"

  Timmy Simons verlaat dus de Brugse U16. "Ik kijk met het allerwarmste gevoel terug op 12 jaar bij Club Brugge, mijn Club kan ik wel zeggen."

   

  "Het voorbije jaar bij de U16 was fantastisch. Voor ik de uitdaging bij de U16 aanging, twijfelde ik of dit de goeie stap was, maar na één jaar als trainer in de Club Academy kan ik het enkel aanraden aan alle toekomstige trainers."

   

  "De Club Academy is een uitstekende omgeving om te groeien, als speler maar dus ook als coach. Dat jaar was een enorme verrijking."

   

  "Ik kreeg een mooi aanbod van Zulte Waregem waar ik nu graag op inga, om verdere ervaring op te doen. Ik hoop ooit bij Club te kunnen terugkeren als (hoofd-)trainer, dat blijft mijn ambitie!"

  Vers bloed bij Club Brugge

  Aan inkomende zijde bij Club Brugge versterken Steven De Petter en Nosa Obasohan de club. Obasohan vervangt Simons als coach van de U16. De Petter wordt Academy Coordinator voor de teams tussen U13 en U16.

  Tweets: