Roeselare over mogelijke fusie: "Nieuws vanochtend vernomen in de krant"

  KV Kortrijk en Moeskroen voeren gesprekken over een fusie. Ook Roeselare wordt in dat verhaal vermeld. "Maar met ons is er nog geen contact geweest", zegt Roeselare-voorzitter Yves Olivier. "Er moet zeker over het idee gepraat worden, maar het is jammer dat er geen discretie is."

  "Jammer dat dit eerst in de ether komt"

  Het plan is om in het zuiden van West-Vlaanderen één grote stabiele club te creëren. Roeselare is één van de de clubs die genoemd worden voor een fusie, maar daar weten ze van niets.

   

  "Ik heb dat deze ochtend vernomen in de krant", zegt voorzitter Olivier. "Ik wist van niets, er is niet gesproken met de voorzitters van Kortrijk en Moeskroen. Het is jammer dat dit eerst in de ether komt en dat er daarna pas over gepraat wordt. Dat doe je niet uit respect voor de fans, de sponsors en de medewerkers."

   

  "Discretie is de eerste vereiste bij dit soort zaken, want het ligt bij iedereen gevoelig. Er is niks mis mee om over een mogelijke fusie te discussiëren, maar de start is daardoor al zeker mis."

   

  "Ik kan het wel relativeren, maar het is jammer. Ik las ergens een citaat dat het stadion van Roeselare gebruikt kan worden om de beloften te laten spelen. Dat vind ik flauw en respectloos."

  Discretie is de eerste vereiste bij dit soort zaken. De start is daardoor al zeker mis.

  Yves Olivier - Voorzitter SV Roeselare

  "Licentie komt in orde voor het BAS, aandeelhouders gaan het geld storten"

  En wat vindt de voorzitter van het idee om te fuseren met Kortrijk en Moeskroen? Staat hij er voor open?

   

  "Er moet zeker over gepraat worden, daar is niks mis mee. Wie weet hoe het voetbal in België er over 5 jaar zal uitzien. Komt er een BeNe League? Hoe pak je het aan met de jeugdwerking? Je ziet ook dat het voor clubs moeilijk is om een proflicentie te bemachtigen."

   

  Over dat laatste kan Roeselare meespreken. De club kreeg in eerste zit geen licentie en trekt naar het BAS. Er zijn ook financiële problemen binnen de club. Is de huidige situatie een argument om mee in het verhaal te stappen?

   

  "We hebben vorige week groen licht gekregen om onze licentie in orde te brengen. We gaan ervan uit dat dat zal lukken voor het BAS. Het ging bij ons om geld van de Chinese investeerder dat nog gestort moest worden. Dat gaat nu gebeuren en dan zijn onze problemen achter de rug. De aandeelhouders hebben gezegd dat het in orde komt."

  Er moet zeker over een mogelijke fusie gepraat worden, daar is niets mis mee.

  Yves Olivier - Voorzitter SV Roeselare

  Het interview met Yves Olivier: