Vettel over toekomst bij Ferrari: "Ben nog altijd niet oudste op het circuit"

  De toekomst van Sebastian Vettel bij Ferrari is onzeker. Het contract van de Duitser loopt na dit seizoen af en over een nieuw contract is nog geen akkoord. Wat wil Ferrari en wat wil Vettel? En vooral, zijn ze nog gelukkig samen?

  Sebastian Vettel rijdt sinds 2015 voor Ferrari. Hij heeft de Italiaanse renstal nog niet aan een wereldtitel kunnen helpen, het doel bij zijn aanstelling. Vorig seizoen stond hij ook in de schaduw van zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc, die voor hem eindigde in de WK-stand.

   

  De Monegask verlengde eind vorig jaar zijn contract bij Ferrari tot eind 2024. Een bewijs dat Ferrari in Leclerc zijn nieuwe speerpunt ziet. Vettel krijgt naar alle waarschijnlijkheid maximaal een verlenging van 1 jaar.

   

  "Er zal een deal komen waar het team en ik beide tevreden over zijn", liet Vettel optekenen. "In het verleden kreeg ik steeds een contract voor drie jaar, maar ik besef ook dat ik steeds ouder word. Voor hoe lang het is, dat weet ik nu nog niet. Ik ben nog altijd niet de oudste in het circuit en mijn ervaring is ook een voordeel."

  In het verleden kreeg ik steeds een contract voor drie jaar, maar ik besef ook dat ik steeds ouder word.

  Vettel verwacht wel dat er voor de start van het uitgestelde Formule 1-seizoen duidelijkheid is. "Ik denk dat de kans groot is dat we voor de start van het seizoen een beslissing nemen. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we voor juni of zelfs juli niet racen", zei Vettel in een conference call met internationale media.


  Vettel houdt zich tijdens de coronacrisis intussen bezig met zijn kinderen. "Ik help ze met hun huiswerk. We vervelen ons nog absoluut niet in deze lockdown. Het is belangrijk dat iedereen alle maatregelen blijft opvolgen."

   

  "Ik mis het racen natuurlijk wel", besloot hij. "Dat gevoel kan je nerges mee vergelijken. Ik heb sinds enkele dagen wel een simulator in huis en wil het virtueel racen ook wel eens proberen. Ik denk dat er geen carrière voor mij in die sector is weggelegd, maar het lijkt me wel leuk om eens te doen."