Belgisch kampioen Tim Merlier: "Ik zal niet veel meer kunnen genieten van deze trui"

  Tim Merlier won vorig jaar in Gent het BK.

  Je zal als veldrijder maar Belgisch kampioen op de weg worden en bij je eerste echte voorjaar in het peloton teruggefloten worden door het coronavirus. Tim Merlier blijft niet bij de pakken zitten, maar wil zijn Belgische trui dit jaar toch nog tonen.

  "Ik zal niet meer veel kunnen genieten van deze trui", zegt Tim Merlier. Gisteren besliste de UCI om het WorldTour-seizoen al zeker tot 1 augustus op te schorten.

   

  "Ik heb gelukkig toch enkele koersen kunnen winnen in deze trui en dat is toch een troostprijs. Maar ik had er liever meer in gekoerst en ik had liever grotere koersen gewonnen."

   

  "Kunnen trainen in deze trui, dat motiveert me wel. Deze winter werd ik in deze kampioenentrui nog als het ware als een toerist bekeken, richting het openingsweekend merkte ik dat men anders naar me keek."

   

  "Op training amuseer ik me nu gewoon en denk ik niet te veel na. Ik had het op mentaal vlak zwaarder verwacht."

   

  "Ik dacht dat ik het moeilijk zou hebben om me te motiveren, maar dat is niet zo. Ik geniet elke dag om op training te gaan. Het is geen opgave."

  "Ik ben meer wegrenner aan het worden dan crosser"

  Intussen krijgt de kalender voor 2020 steeds meer vorm. "Hopelijk kunnen we ons normale leven terugvinden en pas dan komt de koers", oppert Tim Merlier.

   

  Op 23 augustus zou Merlier in principe zijn Belgische titel verdedigen, maar de organisatie van het BK in Anzegem stelt zich vragen.

   

  "Het zou wel speciaal zijn, want we passeren op het parcours onder meer mijn ouderlijk huis. Het wordt zuur om die trui af te geven, maar ik zal mijn titel met hand en tand verdedigen. Het wordt alleszins moeilijker dan vorig jaar."

   

  Het BK kan een opstapje zijn naar een zwaar najaar. "Ik vind het wel uitdagend om te kijken waar ik uitkom. Of ik nog op een wildcard voor de Tour hoop? Die telt dit jaar niet zoveel sprintetappes. Het zou vooral afzien worden in de bergen."

   

  Het BK, monumenten in het najaar en dan terug naar het veld? "Normaal zou ik me dan voorbereiden op het veldrijden, maar dit jaar is het toch anders. In mijn hoofd ben ik toch iets meer wegrenner aan het worden dan crosser."

  Het wordt zuur om die trui af te geven, maar ik zal mijn titel met hand en tand verdedigen. Het wordt alleszins moeilijker dan vorig jaar.

  Belgisch kampioen Tim Merlier