Peloton opgetogen: "We zullen het enige grote sportevenement zijn in 2020"

  Alle renners reageren niet alleen opgelucht dat er nu eindelijk duidelijkheid is over het vervolg van het seizoen, maar ook dat er nog effectief gekoerst kan worden.

  Alaphilippe: "Eindelijk licht aan het einde van de tunnel"

  • Remco Evenepoel: "Ik ben blij dat we toch nog iets hebben om naar uit te kijken, ook al betekent dit ook dat we nog een paar maanden moeten wachten voor we weer zullen koersen. Er moet een nieuwe programma uitgewerkt worden voor mij, maar ik ben blij dat het EK, WK en andere historische races nog altijd een plaats zullen krijgen op de kalender."

   

  • Julian Alaphilippe: "Eindelijk is er licht aan het einde van de tunnel. Dit is goed voor het moreel in deze tijd, een boost om weer wat harder te werken, zodat ik fit zal zijn als ik me weer bij mijn ploegmaats kan voegen."

   

  • Patrick Lefevere (manager): "Ik ben blij dat we min of meer een schema hebben met de grote evenementen. Er komen ook enkele races in augustus, om de renners een kans te geven in goeie conditie aan de Tour te beginnen. Vanaf juli beginnen we weer met een intensief programma, zodat de renners kunnen volhouden tot het einde van het seizoen."

  Julian Alaphilippe reed vorige zomer 2 weken in het geel in de Tour.

  Van Avermaet: "Eerst Tour en daarna alles op de klassiekers"

  • Greg Van Avermaet (CCC): "Mentaal is het belangrijk dat we nieuwe data in ons hoofd hebben en ook voor onze sponsors is dit belangrijk (CCC staat/stond op de rand van de afgrond, red). Dat zal ons allebei helpen. Ik overleg nu met mijn trainer wat ik zal doen. Ik heb een tijdje niet gereden, omdat ik wat last had van mijn knie. Ik neem eerst de tijd om te recupereren, want ik heb sowieso toch nog een paar weken om weer op niveau te komen. Ik vermoed dat ik een paar kleine koersen rijd in de aanloop naar de Tour en dat ik daarna alles op de monumenten zet. Een grote ronde in de benen zal mij helpen in de klassiekers."

  Greg Van Avermaet probeert met CCC het hoofd boven water te houden.

  Lelangue: "Toch nog 4 maanden publiciteit voor de sponsors"

  • John Lelangue (manager Lotto-Soudal): "Deze nieuwe planning is een goeie oplossing, de meest veilige ook. Bovendien zullen we geen concurrentie hebben van andere sportevenementen. Geen EK voetbal of Spelen. Wij zijn het enige grote sportevenement van het jaar. Als je ziet hoeveel kijkers de virtuele Ronde heeft getrokken, dan zal er zeker ook interesse zijn voor een Tour in september. Iedereen wil weer koersen. Tot november heb je ook nog 4 maanden publiciteit, dat is belangrijk voor de sponsors.

   We hadden in december al een ruime voorselectie gemaakt voor de Tour, maar iedereen begint nu weer vanaf nul. Er zullen enkele kleinere rittenkoersen zijn voor de Tour en wellicht ook het BK een week voor de start, zoals we gewoon zijn. Ik vind niet dat we de Giro of Vuelta moeten terugbrengen naar 2 weken. De jongens hebben amper gekoerst. De honger zal groot zijn."

  "De honger zal groot zijn", zegt John Lelangue.