Geen na-Tourcriterium in Aalst dit jaar, Roeselare en Antwerpen wachten af

  Het na-Tourcriterium in Aalst lokt altijd een massa volk en grote namen.

  Het na-Tourcriterium in Aalst lokt altijd een massa volk en grote namen.

  De Tour zal niet plaatsvinden in de voorziene periode en dat heeft gevolgen voor na-Tourcriteriums. "We willen ons criterium in Aalst niet organiseren zonder ronkende namen of vedetten", zegt de medeorganisator van het criterium in Aalst. "Daarom slaan we de editie van dit jaar over."

  Aalst: "We willen de traditie hoog houden"

  Na de Tour gaat er in ons land traditioneel een reeks criteriums van start. Aalst is normaal gezien de eerste in dat rijtje. Maar doordat de Tour opgeschoven wordt, gaat het na-Tourcriterium dit jaar niet door.

   

  "Normaal gezien was ons criterium voorzien op 20 juli. Maar we hebben besloten dat we dit jaar geen na-Tourcriterium organiseren in Aalst. We verkeren in een veel te grote onzekerheid hoe we dit evenement kunnen laten doorgaan in normale omstandigheden", zegt medeorganisator Jhony Van den Borre.

   

  "Wij hebben een traditie in Aalst en die willen we hoog houden. Wij zijn het eerste na-Tourcriterium in het land en hebben steeds de mooiste namen aan de start. Wat zal het dit jaar worden? Wij willen ons criterium niet organiseren zonder ronkende namen of vedetten."

   

  "Wij verwelkomen elk jaar 50.000 toeschouwers en een pak VIP's. Ons format willen we niet wijzigen. Daarom hakken we de knoop nu al door. Het is wel met spijt in het hart.  We staan er zeker terug in 2021, met ons vertrouwd concept en met de betere Tour-renners."

  Tour-winnaar Egan Bernal was vorig jaar van de partij in Aalst.

  Roeselare en Antwerpen wachten op ASO en veiligheidsraad

  In Roeselare, waar daags na Aalst een criterium georganiseerd wordt, wacht men de ontwikkelingen verder af. "Onze datum behouden kan dus niet. Wij zouden anders een na-Tourcriterium organiseren dat eigenlijk een pre-Tourcriterium is", meldt Thomas Verhaeghe, voorzitter van het organisatiecomité.

   

  "Wij wachten de verdere ontwikkelingen en de beslissing van ASO af. Schuift de Tour naar een datum later deze zomer, dan bekijken we de situatie samen met onze sponsors om misschien alsnog ons criterium te organiseren in Roeselare. Het zijn bizarre tijden."

   

  In Antwerpen, het 3e na-Tourcriterium in ons land, staat ook alles "on hold". "Wij zullen eerst afwachten wat de nationale veiligheidsraad morgen zal verkondigen. Pas dan kunnen we beginnen te kijken of wij ons na-Tourdernycriterium eventueel laten doorgaan. Afwachten dus", zegt Joost Van der Vliet, die namens de stad een oogje in het zeil houdt bij de organisatie.

  VIDEO: Geen na-Tourcriterium in Aalst dit jaar