Adnan Januzaj kan vanaf dinsdag weer gaan trainen bij Real Sociedad (maar hoeft niet)

  Adnan Januzaj.

  Real Sociedad gaat als eerste club in Spanje weer trainen. Dat gebeurt uiteraard niet in groep, maar de club heeft aangekondigd dat de Adnan Januzaj en co opnieuw welkom zijn in het trainingscomplex om daar hun vorm te onderhouden. De Spaanse competitie ligt stil, maar is nog niet definitief gestaakt.

  Zo'n vier weken geleden werd de voetbalcompetitie in Spanje stilgelegd door het coronavirus. Sindsdien onderhouden de spelers van Real Sociedad hun conditie thuis. Ze kregen fietsen en trainings- en voedingsschema's. Maar de club wil vanaf volgende week toch weer in het eigen complex trainen.

   

  Natuurlijk worden het niet meteen groepstrainingen voor Adnan Januzaj. De spelers zijn vanaf dinsdag wel weer welkom in het trainingscomplex, waar dus onder andere meer materiaal aanwezig is. Maar spelers mogen er ook voor kiezen om toch gewoon thuis te blijven.

   

  De club neemt die beslissing omdat de Spaanse regering beslist heeft dat ook mensen uit niet-essentiële sectoren weer aan de slag mogen.

   

  Of en wanneer de Spaanse competitie zou hervatten is allesbehalve duidelijk. Sociedad streed dit seizoen mee voor de Champions League-tickets. Het team plaatste zich ook voor de finale van de Copa del Rey, waarin het Athletic Bilbao partij zou geven.

  Spelers leveren loon in, fans krijgen geld terug

  De club van Januzaj kondigde vandaag ook enkele financiële maatregelen aan. Zo zullen alle spelers 20 procent van hun loon inleveren als de competitie uiteindelijk wordt stopgezet. Indien er toch nog gevoetbald wordt, geven ze 5 procent af.

   

  Met dat geld wil de club vermijden dat ze andere personeelsleden moet ontslaan of op technische werkloosheid moet zetten. Ook zal een deel van het geld terugvloeien naar de fans. Wie een abonnement had gekocht, krijgt 20 procent terugbetaald.