Ook UCI zet werknemers op technische werkloosheid: "Noodzakelijke keuze"

  130 werknemers van de UCI zijn nu gedeeltelijk of volledig op technische werkloosheid gezet.

  Ook de Internationale Wielerunie UCI wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom worden de 130 werknemers van de UCI volledig of gedeeltelijk op technische werkloosheid gezet. "We gaan door een crisis die we niet meer hebben meegemaakt sinds WOII", zegt UCI-voorzitter David Lappartient.

  "Nodig om wielrennen te kunnen heropbouwen na corona"

  "De tijd is gekomen om zich als wielerfamilie te verenigen en, als één geheel, onze sport voor te bereiden op het herstel na deze gezondheids- en economische crisis", zegt UCI-voorzitter Lappartient.

   

  "Onze internationale federatie gaat door een crisis die we niet meer hebben meegemaakt sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarom heeft de UCI enkele drastische maatregelen genomen die voldoende moeten zijn om de crisis te doorstaan. Deze keuzes zijn moeilijk, maar noodzakelijk als we het wielrennen na COVID-19 willen heropbouwen."   

   

  Concreet worden binnen de UCI dus de 130 werknemers gedeeltelijk of volledig op technische werkloosheid gezet. De personen in topfuncties beslisten een deel van hun salarissen of vergoedingen in te leveren.

  Als meer dan 650 aanvragen tot uitstel van organisatoren

  Tot dusver ontving de UCI trouwens al meer dan 650 aanvragen van organisatoren voor uitstel of annulering van evenementen, dit voor een periode die momenteel uitstrekt tot en met de maand augustus. "Dat cijfer vertegenwoordigt 30% van de jaarkalender van de UCI", zo klinkt het.


  Vorige week werd ook een werkgroep opgericht, bestaande uit vertegenwoordigers van de UCI, de renners en hun werkgevers, die de financiële gevolgen van de coronacrisis onderzoekt voor de renners en de teams.

   

  De UCI en zijn partners hebben intussen een akkoord bereikt over het kader "dat teams die geconfronteerd worden met serieuze financiële moeilijkheden toelaat de noodzakelijke maatregelen te nemen zodat ze kunnen voortbestaan in de context van de pandemie."