Raak je maar moeilijk aan het bewegen? Laat je dan persoonlijk coachen

  Het is belangrijk om te blijven bewegen.

  Voldoende bewegen in coronatijden: voor de een is het al wat makkelijker dan voor de ander. Gelukkig zijn er hulplijnen, zoals een "Bewegen Op Verwijzing-coach". Zo'n coach probeert samen met jou simpele manieren te zoeken om elke dag wat actiever te zijn in en rond je huis.

  Het project "Bewegen Op Verwijzing" helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. In principe kom je op doorverwijzing van je huisarts dan bij een "Bewegen Op Verwijzing-coach" terecht. Maar tijdens de coronacrisis kan je rechtstreeks een traject opstarten. Iedereen die niet genoeg beweegt, veel stilzit en nood heeft aan meer beweging, kan zo’n coach inschakelen.

   

  Hoe gaat zo'n coach te werk? Vooral: op maat. De coach zoekt samen met jou naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven. Hij of zij blijft jou hiervoor vanop de zijlijn motiveren en aanmoedigen. Het gaat specifiek om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in je nabije omgeving. De coaching gebeurt in deze tijden uiteraard niet face to face, maar via de telefoon of videochat.

  Interesse? Neem dan contact op met een coach in je buurt. Alle info vind je via deze link.

  "Bewegen Op Verwijzing" is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met o.a. Sport Vlaanderen, het Agentschap Zorg en Gezondheid en Domus Medica (koepel huisartsen).