In De Gloria: trainingsmakkers lachen Lampaert uit met matige prestatie in DeRonde2020

  Weg sfeer in de wielerclub van In De Gloria.

  Yves Lampaert snelt met ploegmaat Zdenek Stybar naar de finish.

  Yves Lampaert finisht op meer dan 3 minuten van Greg Van Avermaet.

  0 / 0

  Yves Lampaert is net niet als laatste geëindigd in de Ronde van Vlaanderen op rollen, tot grote hilariteit van zijn trainingsgroep De Melkerie. Op Instagram publiceerden de vrienden van Lampaert snel een fragment uit In De Gloria.

  In de sketch van het legendarische Canvas-programma maakt een wielertoerist - eentje die verdacht veel op Wim Opbrouck lijkt - zich belachelijk op de wielerbaan. De arme man moet zelfs met een ladder van de piste gehaald worden.

   

  De ploegleider (Lucas Van den Eynde?) schaamt zich rot. "Ze hebben verdomme een halfuur de piste moeten afsluiten. En dat gaat snel rond. Alle clubs zijn nu kwaad op ons", foetert hij. Waarop zijn arme renner beslist om uit de wielerclub te stappen.

   

  En net dat fragment krijgt Yves Lampaert nu op zijn bord na zijn 11e plaats in de virtuele Ronde. Van je vrienden moet je het hebben!

  VIDEO: De volledige sketch uit In de gloria

  De reactie van een groggy Yves Lampaert:

  Aan steun was er nochtans geen gebrek ten huize Lampaert:

  Ook ex-renner Zico Waeytens ligt dubbel: