Vormer: "Hadden liever op het veld gevierd, maar hebben titel wel verdiend"

  Ruud Vormer

  De algemene vergadering van de Pro League moet nog wel haar fiat geven, maar naar alle waarschijnlijkheid is Club Brugge de nieuwe kampioen in de Jupiler Pro League. "Onverwacht, maar dik verdiend", vindt Ruud Vormer.

  De raad van bestuur van de Pro League voetbal adviseerde vandaag om de Belgische voetbalcompetitie met onmiddellijke ingang te beëindigen en het huidige klassement in 1A te aanvaarden. Dat zou dan meteen ook betekenen dat Club Brugge de nieuwe kampioen is.

   

  "Ik zag het op de app en Vincent Mannaert belde me ook om het te zeggen. Dan ben je toch wel een heel blij man, want samen hebben we een heel goed seizoen gedraaid. Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dik verdiend", vindt Ruud Vormer.

   

  "We hadden uiteraard wel gehoopt om het op het veld te doen. Dit is toch anders dan wanneer je op het veld staat, de ref affluit en je kunt gaan vieren. Het is zeker mijn vreemdste titel en ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken, want het is een nare situatie."

  Hopelijk kunnen we deze titel nog eens samen met de supporters vieren als het virus verdwenen is. Philippe Clement kan dan ook weer gaan zingen, leuk.

  Ruud Vormer

  "Als ik terugkijk op het seizoen, denk ik dat we de terechte kampioen zijn. Met 15 punten voorsprong zouden we het wel gehaald hebben in de play-offs. Hopelijk kunnen we deze titel nog eens samen met de supporters vieren als het virus verdwenen is. Philippe Clement kan dan ook weer gaan zingen, leuk."

   

  Dat er een punt achter het seizoen gezet wordt, vindt Vormer wel logisch. "Iedere dag gaan er honderden mensen dood en dan gaan wij voetballen? Dat kan niet. Ik vind het heel knap dat de Pro League dit beslist heeft. Het is een heel moeilijke keuze en het is goed dat ze het gedaan hebben. Dit is de juiste beslissing."