Transferwaarde voetballers zakt met 28%, Pogba grootste zakker

  De transferwaarde van Paul Pogba zou bijna gehalveerd worden.

  Het lijkt erop dat clubs minder diep in de buidel zullen moeten tasten tijdens de zomermercato. Volgens het researchbureau CIES is de transferwaarde van de spelers in de vijf grootste competities met 28 procent gezakt door de coronacrisis. Marseille en Inter zijn de grootste slachtoffers.

  Als er dit seizoen geen enkele wedstrijd meer wordt gespeeld en geen enkel contract wordt verlengd voor eind juni, zou de totale transferwaarde van de spelers in de Bundesliga, Premier League, Ligue 1, Serie A en La Liga zakken van 32,7 miljard euro naar 23,4 miljard euro.

   

  De Franse club Olympique Marseille zou het grootste slachtoffer zijn met een achteruitgang van 38 procent, ofwel een verlies van 97 miljoen euro. Inter Milaan zou 35,7 procent (276 miljoen euro) moeten inboeten. Ook voor Real Madrid (31,8 procent, 350 miljoen euro), Barcelona (31,3 procent, 366 miljoen euro) en PSG (31,4 procent, 302 miljoen euro) zou het financieel een zware dobber zijn.

   

  Volgens het CIES zou de geschatte transferwaarde van Paul Pogba (Manchester United) "bijna gehalveerd worden, van 65 tot 35 miljoen euro". De Fransman sukkelt als sinds september van de ene blessure in de andere.   

   

  De mate waarin de transferwaarde vermindert, hangt van verschillende factoren af, "zoals de leeftijd van de spelers, de contractduur, het carrièretraject en recente prestaties". "Het grootste relatieve verlies betreft ouder wordende voetballers met contracten van korte duur die minder wedstrijden dit seizoen speelden dan in het vorige."

  Tweet: