Benzema boort Giroud de grond in: "Je vergelijkt F1 ook niet met karten"

  In 2014 konden Benzema en Giroud wel nog door één deur.

  Dat Olivier Giroud al vier jaar de vaste spits is van Frankrijk, kan Karim Benzema maar moeilijk verkroppen. Tijdens een vragenronde op Instagram liet de spits van Real Madrid dan ook geen kans onbenut om Giroud te kleineren.

  Na de beruchte sekstape-affaire is Benzema al vier jaar niet meer welkom bij de Franse nationale ploeg, zelfs na bemiddeling van Real-coach Zinedine Zidane. Bondscoach Didier Deschamps geeft de voorkeur aan Chelsea-spits Olivier Giroud.

   

  En dat vindt Benzema maar niets. "Je vergelijkt de Formule 1 ook niet met karten, en dan ben ik nog aardig", zei Benzema tijdens een vragenronde op Instagram. "Ik weet dat ik Formule 1 ben. Hij heeft zijn eigen carrière, doet wat hij wil en maakt de goals die hij wil. Hij rijdt op zijn eigen rijbaan, ik op mijn rijbaan. Ik denk niet aan hem."

   

  Toch moest ook Benzema toegeven dat Giroud van waarde is voor Les Bleus. "Zijn speelstijl past goed bij Frankrijk. Dankzij Mbappé en Griezmann wordt de centrumspits goed gebruikt. Het systeem is niet spectaculair, maar het werkt."

  Benzema is geen grote fan van Giroud:

  Maar de statistieken zijn in het voordeel van Giroud: