Atletiekbaas Sebastian Coe: "Sport moest even naar de achtergrond"

  Sebastian Coe op het WK atletiek vorig jaar.

  Sebastian Coe, de voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie IAAF, heeft de beslissing om de Olympische Spelen uit te stellen toegejuicht. "Het heeft de atleten van veel mentale onrust bespaard."

  Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.

   

  "We wilden niet dat atleten in een situatie zouden terechtkomen waarin ze lijnrecht tegenover hun overheden zouden komen te staan", zei Sebastian Coe, in 2012 zelf voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen in Londen, in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport.

   

  "De atleten zitten al een hele tijd met het coronavirus in hun hoofd. Ze bereidden zich voor op de Olympische Spelen, maar probeerden tegelijkertijd niet besmet te raken. Het was ook moeilijk voor hun directe familie. We wilden hen deze mentale onrust besparen."

   

  "Atleten kwamen stilaan in een onmogelijke positie terecht. Ze kunnen zich niet op een normale manier voorbereiden, terwijl de rest van de wereld omwille van de pandemie in een lockdown terechtkomt. Wij sporters zijn niet verschillend van andere mensen. De sport moest even naar de achtergrond verdwijnen."