Dani Alves leest Braziliaanse president de les in coronacrisis

  Dani Alves speelde de voorbije jaren bij PSG.

  Ook Brazilië ontsnapt niet aan het coronavirus. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro vraagt evenwel om een versoepeling van de coronamaatregelen. Tot grote onvrede van de Braziliaanse voetballer Dani Alves.

  In Brazilië staat de teller van (gekende) besmettingen op bijna 3.000. 77 mensen overleden al door het coronavirus.

  President Bolsonaro wil toch de coronaregels versoepelen omdat hij vreest dat de Braziliaanse economie te veel zal lijden onder de huidige maatregelen.

   

  Ex-Barcelona-speler Dani Alves gaat niet akkoord met de president en heeft hem op sociale media een flinke sneer uitgedeeld. "Meneer de president, ik heb veel respect voor uw leiderschap, maar veel families en mensen vechten momenteel tegen deze pandemie en u, een van de belangrijkste personen in ons land, moet zorg dragen voor het welzijn van het land en zijn bevolking", schrijft Alves.

   

  Dani Alves droeg in het verleden het shirt van Barcelona, Juventus en PSG. Sinds vorig jaar speelt de 118-voudige international weer in eigen land, bij Sao Paulo.