Lecluyse en Campenaerts: "Ook nu blijven we gewoon in onze hoogtetent slapen"

  Ruben Van Gucht legde sportkoppel Victor Campenaerts en Fanny Lecluyse vragen van onze surfers voor.

  Ruben Van Gucht zette vandaag zijn lockdownsessies voort met het sportkoppel Victor Campenaerts en Fanny Lecluyse. Wat hadden zij allemaal te vertellen? Bekijk het hier.

  Kijk hier naar het vragenvuurtje met Fanny en Victor

  "De hoogte? Dat zijn de geheimen van de chef"

  Op de vraag van een surfer over hoe laat topsporters in deze tijden eigenlijk  opstaan, kwamen we te weten dat Victor en Fanny samen in een hoogtetent slapen. "We kruipen rond half tien 's avonds in onze tent. Dan moet je nog rekening houden met de zuurstofoptimalisatie, dus dan moet je minstens tot acht uur de volgende dag in de tent blijven voor een optimaal resultaat."

   

  Ook al is er geen competitie, is het volgens Victor een goed moment om dit te doen. "Zeker voor Fanny. Zij kan nu niet zwemmen, maar zwemmers hebben er voordeel bij dat ze veel rode bloedcellen hebben. Daarom is dat nu een goed idee omdat dat geen invloed heeft op haar trainingen."

   

  Fanny beaamt:  "Dit is echt wel nieuw voor mij en het ideale moment om het te testen. Ik ben wel benieuwd, want deze methode zou ervoor moeten zorgen dat ik tijdens mijn trainingen minder vermoeid zal geraken."

  Als ik een truitje voor zijn zoon handtekende, dan kreeg ik een tent.

  Victor Campenaerts

  De grote rechthoekige tent is eigenlijk een cadeau van Frederik Van Lierde, lacht Victor. "Als ik een truitje voor zijn zoon handtekende, dan kreeg ik een tent, dus dat was een goeie deal. Omdat het een groot model is, had ik ook een grotere generator nodig en die heb ik van Sven Nys gekregen."

   

  De hoogte waarop de beide tortelduiven slapen krijgen we niet te horen. "Dat zijn de geheimen van de chef. We hebben speciale schema's die voor ons gemaakt zijn."

  "Pieter Timmers zal zich nog wel bedenken"

  Fanny Lecluyse denkt dat Pieter Timmers zich misschien nog wel zal bedenken over zijn afscheid. "Nu is de afgelasting van de Spelen voor veel sporters wel een mentale klap. Nog een jaar keihard trainen met alle opofferingen van dien is heel zwaar. Maar als Pieter er nog een paar nachtjes over slaapt bedenkt hij zich misschien nog."

   

  Volgens Lecluyse is het een mentale kwestie. "Altijd heel vroeg opstaan, om vijf uur die baantjes trekken en meestal veel dezelfde trainingen doen.  Maar een jaar is lang en als je iets kan vinden waardoor je kan variëren op training dan kan die sleur wel heel snel voorbijgaan."

   

  "Ik geloof dat er geen perfecte leeftijd bestaat om prestaties te leveren. Kijk maar naar Sven Nys, die heeft zich heel lang goed verzorgd en tot op het einde van zijn carrière heel goed gepresteerd. En Pieter heeft heeft natuurlijk ook al de Olympische limiet op zak, dus dat is een hele geruststelling."

  West-Vlaams voor beginners

  Nu Campenaerts samen is met de West-Vlaamse Lecluyse vragen de surfers zich af of hij al een mondje meepraat."Ik moet zeggen dat Fanny eigenlijk veel beschaafder spreekt dan de meeste West-Vlamingen die ik ken. Als je met Yves Lampaert of Tim Declerq op pad bent, dan ben je echt met West-Vlaamse boeren op pad", lacht Campenaerts. En de tijdrijder scoort goed:
  5 op 5!

   

  • keun: een konijn
  • korrewagen: een kruiwagen
  • Fanny es een prente: Fanny is een knap meisje
  • Tspel es espe: het is om zeep
  • nen oaker: een seule...een emmer