Richeze mag de VAE eindelijk verlaten, Gaviria is nog niet corona-vrij

  Maximiliano Richeze en Fernando Gaviria.

  Na 18 dagen heeft Maximiliano Richeze het ziekenhuis van Abu Dhabi verlaten. Zijn laatste twee tests op het coronavirus waren negatief en dus mag de Argentijnse renner van UAE naar huis. Ploegmaat Fernando Gaviria moet wel nog in het ziekenhuis blijven.

  Richeze, Argentijns kampioen op de weg, werd 18 dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis van Abu Dhabi. Dik twee weken later is de 37-jarige renner volledig corona-vrij. "Ik wil de dokters en verpleegkundigen bedanken", schrijft hij op zijn sociale media.

   

  "Ik roep ook iedereen op in mijn thuisland Argentinië en Zuid-Amerika om de preventiemaatregelen van de regering en het ministerie van Volksgezondheid te respecteren. We hebben ieders solidariteit nodig om het virus te kunnen bestrijden.”

   

  Fernando Gaviria, ploegmaat van Richeze bij UAE, moet wel nog eventjes in het ziekenhuis blijven. De Colombiaanse sprinter is nog niet volledig genezen van het coronavirus.