Alderweireld: "Ik denk eraan om weer in België te voetballen als contract afgelopen is"

  Toby Alderweireld beantwoordde bij Ruben de vragen van de Sporza-volgers.

  Toby Alderweireld was vanavond te gast in onze Facebook Live. "Ik mis België en ik wil mijn kinderen een normale jeugd geven", zegt de Tottenham-verdediger. "Daarom wil ik op termijn weer komen voetballen in België."

  Hoe beleeft Toby Alderweireld de coronacrisis in Londen? "Ik denk dat Engeland een tweetal weken achter loopt op het programma van België en de rest van Europa. De maatregelen worden hier nu ook elke dag strenger", zegt de Rode Duivel.

   

  Of Alderweireld dit seizoen nog wedstrijden zal spelen in Engeland? "De Premier League doet er alles aan om nog te kunnen voetballen dit seizoen. Maar ik denk dat het gezond verstand moet zegevieren. De gezondheid van de supporters en de hele wereld is nu van belang."

   

  Het uitgestelde EK zal volgens Alderweireld niet veel gevolgen hebben voor de Rode Duivels. "Dat ene jaartje zal niet veel uitmaken. Ik denk dat de “oudere” verdedigers zoals Vincent Kompany en Thomas Vermaelen een jaar zullen doorgaan. Ik weet hoe professioneel ze zijn en hoeveel liefde ze voor het vak hebben."

  Herbekijk de Facebook Live met Alderweireld

  "Ik ben een enorme fan van het Antwerpse voetbal"

  In december verlengde Alderweireld zijn contract bij Tottenham tot en met 2023. "Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren", bekent de centrale verdediger.

   

  "Vooral ook voor mijn kinderen, die dan 3 en 5 jaar zullen zijn. Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven. Ik wil haar naar een vaste school sturen voor die 6 jaar lagere school zonder dat ze hoeft te reizen."

   

  "Ik mis gewoon ook België,  de steak tartaar van "den Dimi", mijn vrienden en de mensen om me heen. Het is ondertussen 5 weken geleden dat ik in België ben geweest, voor de geboorte van mijn zoontje."

   

  Bij welke Belgische club zou Alderweireld willen spelen als hij terugkeert? "Ik ben opgeleid bij Germinal Ekeren en Beerschot. Ik ben een Beerschot-supporter, maar ik ben ook enorme fan van het Antwerpse voetbal in het geheel. Ik ben blij dat de Antwerpse ploegen iets beginnen te betekenen in België."

  Over overval bij gezin Vertonghen: "Hij heeft een sterke vrouw"

  2 weken geleden doorstond het gezin van Jan Vertonghen doodsangsten toen 4 gemaskerde en bewapende mannen de vrouw en kinderen van de  Rode Duivel bedreigden in hun eigen huis. Vertonghen was toen in Leipzig voor de Champions League.

   

  "Zijn gezin heeft een drama meegemaakt. Maar Jan heeft een heel sterke vrouw die weet hoe ze daarmee moest omgaan.  Voetbal wordt plots relatief wanneer je zo'n gebeurtenis te horen krijgt", besluit Alderweireld.