Coach Arteta is genezen van corona, maar toch traint Arsenal nog niet

  Op 12 maart kwam Arsenal-coach Mikel Arteta met de melding dat hij besmet was met corona.

  Nadat hun coach Mikel Arteta besmet was gebleken met het coronavirus, ging de Arsenal-spelers 14 dagen in quarantaine. Die periode liep vandaag af, maar er werd nog niet getraind. Met Mikel Arteta gaat ondertussen alles goed.

  Dinsdag werden de spelers van Arsenal na hun quarantaine normaal weer op de club verwacht. Maar voor trainen is het te vroeg: "Dat zou gezien de huidige situatie ongepast en onverantwoord zijn", meldt de Londense club op haar website. 

   

  "Het eerste elftal van de mannen en de vrouwen én de spelers uit de opleiding blijven thuis. Het is aan iedereen om thuis te blijven en zo levens te redden."

   

  Arteta, die op 12 maart zijn besmetting bekendmaakte, is inmiddels hersteld en vertoont geen symptomen meer. "Na 3 à 4 dagen ging ik me weer beter voelen en had ik meer energie", vertelde de 37-jarige Spanjaard aan de Spaanse tv-zender La Sexta. "Momenteel gaat het heel goed met mij. Ik voel dat ik gerecupereerd ben."