Eefje Depoortere over esports in coronatijden: "Een ongelooflijke mogelijkheid"

  Eefje "Sjokz" Depoortere was een tijdje geleden te gast bij Sporza.

  Het coronavirus heeft de gewone sportcompetities zo goed als helemaal stilgelegd. Maar wat is de impact van de coronacrisis op esports? "Enerzijds negatief, maar met het besef dat dit een enorme mogelijkheid biedt", antwoordt Eefje "Sjokz" Depoortere, de Frank Raes van cyberspace. 

  Onze landgenote, 's werelds bekendste presentatrice van League of Legends, woont en werkt in Duitsland. "Ondertussen heerst hier nog geen officiële "Ausgangssperre" (Uitgaansverbod), maar we worden in Duitsland wel aangeraden om thuis te blijven."

   

  Hoe beïnvloedde het coronavirus haar job en de esportswereld? "Wij moesten vorige week onze live broadcast afgelasten en allemaal naar huis. Dat was vorige week het geval voor bijna alle esports-shows en -toernooien."

   

  Ze hinkt op 2 gedachten. "Dit is een heel negatieve situatie, maar meer en meer beseffen we ook wel dat dit een ongelofelijke mogelijkheid is voor esports. De traditionele sport ligt compleet stil, maar esports-broadcasts gaan vanaf deze week en de volgende weken gewoon door, maar dan online." (lees voort onder de quote)

  De traditionele sport ligt compleet stil, maar esports-broadcasts gaan vanaf deze week en de volgende weken gewoon door, maar dan online.

  Eefje Depoortere

  "Verwacht wordt dat de kijkcijfers zullen stijgen, aangezien dit nu zowat het enige live entertainment is."

   

  Het is voor Depoortere en co. - net als alle bedrijven ter wereld - alle hens aan dek. "Voor ons - Europese League broadcast / LEC - is het in ieder geval een grote opgave, want we zitten allemaal thuis. Bij onze producers thuis is nu een control room geïnstalleerd, alle medewerkers kregen hardware aan huis geleverd (computers, microfoons, routers etc) en we zijn nu live online."

  Tweets van Eefje Depoortere alias Sjokz:

  Eefje Depoortere was begin dit jaar te gast bij Sporza:

  Bekijk hier het volledige interview met Eefje Depoortere