Motorcrosstalent Jago Geerts schuift motor 14 dagen aan de kant

  De 19-jarige motorcrosser vindt het onverantwoord om te blijven trainen.

  Jago Geerts, het Belgische talent uit de MX2, zal twee weken niet trainen. De 19-jarige motorcrosser nam die beslissing in het kader van de coronacrisis. "We willen geen onnodige risico's nemen en het ziekenhuispersoneel nog meer belasten."

  Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de kalender van zowel de MXGP als de MX2 gewijzigd wordt door de coronadreiging. Zo worden in de hoogste MX-klasse de GP's van Italië en Duitsland naar later op het seizoen verplaatst.

   

  In de MX2 klasse wordt er met maar liefst 9 wedstrijden geschoven. De GP's van Argentinië, Italië (zowel de GP van Trentino als die van Imola), Spanje, Portugal, Frankrijk, Indonesië, Azië en Duitsland krijgen allen een nieuwe datum.

   

  Jago Geerts, de Belgische motorcrosshoop van het moment, heeft in het kader van die kalenderwijzigingen beslist om het crossen eventjes naar het achterplan te verschuiven. Het 19-jarige talent vindt het onverantwoord om in deze corona-tijden te blijven trainen.

   

  "We hebben vandaag in samenspraak met het team beslist om 14 dagen niet met de motor te trainen. Dit om geen onnodige risico’s te nemen. Ik sta volledig achter deze keuze. Als topsporter heb ik een voorbeeldrol en daar moet ik ook de draagwijdte van kennen."

   

  "De ziekenhuizen worden op dit moment al overspoeld door de uitbraak van het Covid-19 virus. Daarom is het niet de bedoeling dat we als motorcrossers  onnodige risico’s nemen en zo misschien ook blessures oplopen die het ziekenhuispersoneel nog meer werk geven."

  Als topsporter heb ik een voorbeeldrol en daar moet ik ook de draagwijdte van kennen.

  Jago Geerts

  Geerts was goed aan het seizoen begonnen in de MX2. Begin deze maand won hij meteen de eerst GP van het seizoen, in Groot-Brittanië. Een week later werd hij derde in Nederland. Na zijn derde plaats in het eindklassement vorig jaar gaat hij dit jaar vol voor de wereldtitel.