KV Oostende: "Investeringsmaatschappij PMG ziet voorlopig af van overname"

  Het stadion, waar Marc Coucke nog iets in de pap te brokken heeft, is een blok aan het been van KVO.

  KV Oostende zit in nauwe schoentjes, want de overname door een Amerikaanse investeringmaatschappij is voorlopig afgeketst. "Dit is een harde klap", laat de club weten. De investeringsmaatschappij van Marc Coucke, eigenaar van de hoofdtribune in Oostende, laat wel weten dat er nog altijd onderhandeld wordt met de Amerikanen.

  Op financieel vlak zit KV Oostende al sinds het vertrek van Marc Coucke in lastige papieren. Vorig seizoen moest KVO-voorzitter Dierckens al een kapitaalsverhoging doorvoeren om een licentie te kunnen behalen.

   

  Een overname door de Amerikaanse investeringsgroep PMG moest een einde maken aan de financiële onzekerheid. Op 15 februari werd er een akkoord gesloten tussen de twee partijen, maar de Amerikanen hebben KVO nu op de hoogte gebracht dat ze voorlopig afzien van de uitvoering van de overname.

   

  "De investeerder heeft onderhandelingen gevoerd met de investeringsmaatschappij Alychlo over bestaande schulden, alsook met nv Stadion, de eigenaar van het stadion, omtrent de jaarlijkse huurprijs. De partijen zijn echter niet tot een overeenkomst gekomen."

   

  “In deze harde coronatijden waarin ieders gezondheid primeert, besef ik dat voetbal slechts bijzaak is, maar dit is toch een harde klap, zowel voor mij persoonlijk als voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", zegt voorzitter Frank Dierckens.

   

  "We werken echter wel naarstig en gedreven verder om de financiële toekomst van de club te garanderen en om uiteindelijk toch onze licentie te behalen. Dat moéten we doen voor alle medewerkers, supporters, sponsors en onze 600 jeugdspelertjes."

  Toekomst van KV Oostende hangt aan zijden draadje

  Investeringsmaatschappij van Coucke: "Nog in gesprek"

  Door het afspringen van de deal met PMG ziet KV Oostende zijn licentie voor profvoetbal in het gedrang komen. Of gooit Marc Coucke, de eigenaar van een tribune in het stadion in Oostende, zijn ex-club toch nog een reddingsboei door water bij de wijn te doen?

   

  Alychlo, de investeringsmaatsmaatschappij van Coucke die eigenaar is van de hoofdtribune in Oostende, laat weten dat het nog steeds onderhandelt met de potentiële overnemer "met de intentie om tot een overeenkomst te komen".

   

  "Alychlo is nog steeds on speaking terms met de investeerder. Deze dialoog is de voorbije week nog intenser en constructiever geworden. Vanuit Alychlo werden significante financiële inspanningen gedaan."

   

  "Alychlo heeft nog steeds, ondanks het moeizame proces, de intentie om met de investeerder tot een overeenkomst te komen, waarin alle partijen zich kunnen vinden. De beide investeringsgroepen zijn hiervoor hard aan het werk en wensen hierin verder de sereniteit te bewaren. Een correcte, sluitende overname is de enige juiste oplossing voor de toekomst van de club."