"Afgelasting van koersen voor de Tour is in het voordeel van Quintana"

  Quintana weet weer wat winnen is.

  Zou Nairo Quintana ook niet verschrikkelijk balen dat alle koersen momenteel afgelast worden? "Deze situatie kan net in het voordeel zijn van Quintana", zegt de Colombiaanse wielerkenner Eddy Jacome. "Quintana heeft geen koersdagen nodig om in wedstrijdritme te geraken. Dat zou hem wel eens goed kunnen uitkomen voor de Tour."

  "Quintana trapt wattages die hij de laatste jaren niet meer behaalde"

  Met ritzeges in Parijs-Nice, de Ronde de Haut-Var en de Ronde van de Provence lijkt Nairo Quintana weer in zijn 2e jeugd te zitten.

   

  "Nairo Quintana voelt zich gewoon heel gelukkig bij Arkea-Samsic. Bij de Franse ploeg kreeg Quintana de mogelijkheid om zelf de personen te kiezen die hij in de ploeg wou. En dat heeft een grote impact op zijn mentale gezondheid", zegt de Colombiaanse wielerjournalist Eddy Jacome.

  "Van Colombiaanse renners wordt vaak gezegd dat ze snel "oud" zijn. Ze zijn op jonge leeftijd al goed, maar zijn ook snel over hun hoogtepunt heen. Maar eigenlijk zijn de Colombianen vooral op mentaal vlak snel oud, omdat ze al op hun 19e grote prestaties leveren en vroeg kopman zijn."

  "Quintana klimt nu weer zoals in zijn jonge jaren. Hij trapt wattages die hij de laatste jaren niet meer behaald had en koerst daardoor weer agressiever. Dat hij geen rekening meer hoeft te houden met Valverde en Landa speelt daar natuurlijk een grote rol in." 

  VIDEO: Sterke Quintana wint de 7e rit in Parijs-Nice

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Afgelasting van koersen voor de Tour in het voordeel van Quintana"

  Of Quintana de Tour nog kan winnen is een andere zaak. "90 procent van de Colombiaanse fans zal verwachten van wel, omdat Quintana voor hen de grote wielerster blijft. Meer dan Bernal."

   

  "De fans geloven in Quintana omdat hij een mooie erelijst heeft. Je mag niet vergeten dat hij tussen 2013 en 2017 zes keer op het podium stond van een grote ronde."

   

   "Zelf denk ik dat Quintana hoogstens nog in de top 5 kan eindigen, in het beste geval op het podium van de Tour. Zijn team Arkea-Samsic is absoluut niet sterk genoeg om de Tour te dragen."

   

  "Maar als de koersen blijven afgelast worden door het coronavirus, kan dat wel in het voordeel spelen van Quintana. Hij heeft namelijk geen koersdagen nodig om in zijn wedstrijdritme te komen."

   

  "Dat komt doordat Quintana niet te veel bezig is met wetenschappelijke trainingsmethodes, hij traint op het gevoel alsof hij een wedstrijd rijdt. Iemand zoals Rigoberto Uran houdt wel vast aan zijn wattagemeter en heeft veel wedstrijddagen nodig."

  "Higuita is geen renner voor de grote rondes"

  En wat met Sergio Higuita (3e in Parijs-Nice)? "Eigenlijk verwachten we in Colombia niet dat Higuita ooit op het podium van een grote ronde zal staan, laat staan dat hij er één zal winnen."

   

  "Higuita is een man voor de klimklassiekers en kan ritzeges behalen in de Tour. Maar hij is niet de pure klimmer. Zijn lichaamsbouw is ook niet ideaal voor het werk tegen de klok. Op het vlakke is Higuita dan ondanks zijn kleine gestalte wel verbazend sterk. Hij is gemaakt voor het eendagswerk. En daar moet hij zich ook op toeleggen."