Van Avermaet: "Zou leuk zijn om in najaar nog enkele klassiekers te rijden"

  Greg Van Avermaet tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne.

  Wellicht mag er een streep getrokken worden door het volledige klassieke voorjaar. Greg Van Avermaet kan dat wel relativeren en kijkt al verder vooruit. "Ik denk dat Tokio een hoofddoel zal worden. Laten we hopen dat dat doorgaat", klinkt het bij Sporza.

  "Mentaal is het moeilijk"

  "Normaal gezien zou ik nu aan de slag zijn in de Tirreno, maar nu zit ik thuis", vertelt Greg Van Avermaet. "Ik ben vrijdag naar huis gekomen van de Sierra Nevada. Nu wacht ik thuis af wat er gaat gebeuren. Ik probeer ook de maatregelen van de overheid op te volgen en zoals iedereen zoveel mogelijk thuis te zijn en contacten te beperken."

   

  "Mentaal is het vrij moeilijk om te trainen nu, dat was in Spanje al niet makkelijk. Normaal leg je nu de laatste hand aan de voorbereiding op de voorjaarsklassiekers in Parijs-Nice of de Tirreno. Nu is het alleen maar wat trainen om de conditie te onderhouden."

   

  "Het is jammer, want we hebben een hele winter gewerkt naar een bepaald doel. Maar goed, dat is voor iedereen in de maatschappij hetzelfde, dat ze niet kunnen doen wat ze willen doen. De volksgezondheid is op dit moment belangrijker dan onze sport. We zien wel wanneer we opnieuw van start kunnen gaan."

  Greg Van Avermaet

  "Denk dat Tokio een hoofddoel zal worden"

  Het hele klassieke voorjaar valt wellicht in het water. Is dat voor een renner als Greg Van Avermaet, bijna 35, anders dan voor een jonge twintiger? "Misschien wel, ja. Maar ik kan dat ook wel relativeren. Er zijn ergere dingen in de wereld", zegt Van Avermaet.

   

  "Het is zinloos om je daarin lastig te maken, want dat verandert niks. We moeten nu vooral mentaal een klik maken dat het zo is, er het beste van maken en nieuwe doelen stellen voor het einde van het jaar."

   

  Denkt Van Avermaet aan Tokio? "Ik denk dat dat wel een van de hoofddoelen zal worden. Laten we hopen dat de Olympische Spelen doorgaan. We zien wel wat het wordt."

  "Monumenten in het najaar zou plezant zijn"

  Wielercommentator Michel Wuyts opperde gisteren om een aantal voorjaarsklassiekers in het najaar te organiseren. "Het zou leuk zijn om in het najaar nog een aantal klassiekers te kunnen rijden, als er nog plaats is op de kalender", vindt ook Van Avermaet.

   

  "De monumenten zijn iets hoger aangeschreven, misschien dat ze die nog wel ingepast krijgen. Voor de specialisten van de eendagskoersen zoals ik zou dat plezant zijn, anders is het toch weer een gemiste kans. Daar staat of valt ons seizoen toch mee."