Coronavirus wint het van titelkoorts bij Klopp: "Voetbal nu niet belangrijk"

  Liverpool staat op een zucht van een eerste landstitel in 30 jaar tijd, maar plots dreigt het coronavirus roet in het eten te gooien. Trainer Jürgen Klopp zorgt zoals wel vaker voor het juiste perspectief.

  Liverpool heeft nog maar 6 punten nodig om voor het eerst in de Premier League-geschiedenis kampioen van Engeland te worden. Toch zou het wel eens heel lang kunnen duren voor Liverpool die titel effectief mag vieren. Jürgen Klopp laat het niet aan zijn hart komen, want hij ziet het bredere plaatje.

   

  "Ik heb al vaker gezegd dat voetbal de belangrijkste is van alle bijzaken. Maar vandaag zijn voetbal en voetbalmatchen totaal niet belangrijk", schrijft hij in een open brief op de site van zijn club.

   

  "Als je moet kiezen tussen voetbal en het belang van de maatschappij dan is dat niet eens een keuze. Uiteraard willen we niet in lege stadions spelen of willen we niet dat de competitie wordt opgeschort. Maar als we door dat te doen ervoor zorgen dat één enkele persoon er beter van wordt, dan doen we dat. Zonder ons daar vragen bij te stellen."

   

  "Mijn boodschap aan al onze supporters is dan ook: zorg ervoor dat je gezondheid op 1 staat nu. Neem geen risico's. Denk aan de kwetsbaren in de maatschappij en handel waar mogelijk met medeleven voor hen."