Corona beïnvloedt Belgisch voetbal niet: "Matchen worden gespeeld met fans"

  De fans kunnen dit weekend naar hun favoriete voetbalclub gaan kijken.

  De Pro League stelt de Belgische voetbalfans gerust. Voorlopig gaan alle matchen in 1A en 1B gewoon door met publiek in de tribunes. Donderdagnamiddag is er wel een informatievergadering voor de clubs.

  Premier Sophie Wilmès kondigde vandaag aan dat het afgeraden wordt om nog evenementen te organiseren voor meer dan 1.000 mensen. Maar deze aanbeveling geldt voor indoorevents. En dus blijft het voetbal in ons land buiten schot.

   

  "De Pro league neemt akte van de richtlijnen", klinkt het in een persbericht van de vereniging van profclubs. "De geplande matchen kunnen dit weekend plaatsvinden, met de fans in de tribune. De Pro League bekijkt met de verschillende beleidsniveaus en
  experten of er bijkomende maatregelen nodig zijn in de context van de bepalingen inzake evenementen in gesloten ruimtes van meer dan 1000 personen."

   

  De Pro League houdt donderdagnamiddag samen met de KBVB een informatievergadering voor de clubs, de amateurvleugels en de belangrijkste stakeholders.