Hotondcross zoekt nieuwe locatie: "Jammer dat zo'n spectaculair parcours verdwijnt"

  Toon Aerts won afgelopen seizoen in Ronse.

  De Hotondcross in Ronse/Kluisbergen, een klassieker in het veldrijden, keert niet meer terug in dezelfde hoedanigheid. Om tal van organisatorische en logistieke redenen is een cross in de Hotondarena niet langer mogelijk, zo maakte organisator Golazo bekend.

  "Gezond boerenverstand"

  "De toeschouwer ter plaatse en de tv-kijker hadden een mooi uitzicht op de 'arena' tegen de flanken van de heuvel", zo klinkt het in het persbericht.

   

  "Helaas zorgde die arena er ook net voor dat de organisatie steeds meer op de grenzen stootte van wat mogelijk was op het vlak van mobiliteit, logistiek en toegankelijkheid voor het landbouwbedrijf dat er middenin ligt."

   

  "Het werd dermate moeilijk dat organisator SportID in overleg met medewerkende organisatie vzw Ronse Koerst en de diverse lokale partners definitief besliste om voor de cross op zoek te gaan naar een andere locatie."

   

  "Met gezond boerenverstand werd in samenspraak met alle betrokkenen beslist de Hotondcross om organisatorische en logistieke redenen te beëindigen", reageert Luc Van den Abeele van vzw Ronse Koerst.

   

  "Een cyclocross organiseren in de Hotondarena in volle winter maakt het er niet gemakkelijker op."

   

  "Langs deze weg wil ik dan ook in naam van vzw Ronse Koerst iedereen bedanken die het mogelijk maakte de Hotondcross te laten uitgroeien tot één van de mooiste crossen van het circuit. Afscheid nemen van iets dat je na aan het hart ligt, doet uiteraard pijn, maar vzw Ronse Koerst zal actief blijven in de wielrennerij."  

  "We gaan op zoek naar een waardig alternatief"

  "Uiteraard is het heel spijtig dat zo'n spectaculair klimparcours verdwijnt van de internationale cyclocrosskalender en we zijn Mario De Clercq, vzw Ronse Koerst, de Stad Ronse en de Gemeente Kluisbergen heel dankbaar voor de mooie jaren samen op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen", stelt Christophe Impens van SportID/Golazo.

   

  "We gaan nu op zoek naar een waardig alternatief, want op zaterdag 12 december 2020 zal er uiteraard een internationale cyclocross georganiseerd worden. We bekijken dit ook met Belgian Cycling en de UCI."

   

  De GP Mario De Clercq werd afgelopen seizoen gewonnen door Toon Aerts, die sterker was dan Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Voor de Nederlandse wereldkampioen was het zijn enige "nederlaag" van het seizoen. Bij de vrouwen won Ceylin Alvarado. 

  Bekijk een verslag van de laatste "klassieke" Hotondcross