Alle buitenlandse deelnemers geschrapt in marathon Israël door coronavirus

  De marathon in Tel Aviv zal enkel door Israëliërs gelopen worden.

  Israël heeft buitenlandse deelnemers verboden om vrijdag deel te nemen aan de marathon in Tel Aviv. Uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus zullen enkel Israëliers aan de start mogen verschijnen.

  Ongeveer 1000 deelnemers uit Azië moesten eerder al een kruis maken over de marathon, omdat Israël lopers uit die risicolanden de toegang verboden had.

   

  Enkele dagen geleden testte een burger positief op Covid-19 in Israël, waardoor het gezondheidsministerie de maatregel vandaag uitbreidde naar de 2000 andere buitenlandse deelnemers. Zij krijgen wel allemaal hun startgeld teruggestort.


  Daardoor zullen enkel 40.000 Israëliërs vrijdag aan de start van de marathon verschijnen.