Indiase bouwvakker "breekt" wereldrecord van Bolt met hulp van 2 buffels

  Srinivas Gowda in actie op een traditionele Kambala-race.

  De buffelracer Srinivas Gowda wordt de Indiase Usian Bolt genoemd.  Hij legde eerder deze maand 100 meter af in 9"55 seconden, 3 honderdsten sneller dan de recordtijd (9"58) van Bolt op het WK van 2009 in Berlijn. Hij deed dit echter in een Kambala-race mét de hulp van 2 buffels. 

  Bekijk hier de race van Srinivas Gowda

  Zegt laconiek neen tegen nationale kampioenschappen

  De 28-jarige Srinivas Gowda is een legende in het Kambala-wereldje. Toen zijn toptijd de minister van Sport van zijn land ter ore kwam, nodigde die hem prompt uit om deel te nemen aan de nationale kampioenschappen.


  Maar de Indiase bouwvakker ziet dat niet zitten: "Ik heb 7 jaar getraind om zo snel zijn in Kambala, zonder training zou ik niet op een gewone baan kunnen lopen. Maar om te trainen heb ik geen tijd. Ik heb familieverplichtingen", antwoordde hij laconiek. Usain Bolt hoeft zich dus geen zorgen te maken.

  Minister van Sport wil Gowda overhalen om te komen trainen:

  Het échte wereldrecord van Bolt stond vorig jaar exact 10 jaar op de tabellen