"Lokeren flirt met faillissement", club uit 1B ontkent "met klem"

  Lokeren, in 1B veroordeeld tot play-downs, zit ook financieel in een lastig parket.

  De donkere wolken stapelen zich meer en meer op boven Daknam. Lokeren is sinds gisteren veroordeeld tot play-downs in 1B, maar financieel staat het water ook tot aan de lippen. We hebben uit goeie bron vernomen dat voorzitter Louis de Vries zich nog tot vrijdag tijd geeft om geld te vinden, maar de club nuanceert.

  De Vries heeft vanochtend de spelers en al het andere personeel samengeroepen op de club. De voorzitter en eigenaar van de rode lantaarn uit 1B deelde mee dat als er tegen vrijdag geen oplossing komt voor de financiële problemen, hij het faillissement aanvraagt.

   

  Volgens onze info heeft de club deze week een bedrag van 1,5 tot 2,5 miljoen euro nodig en beschikt het niet over die broodnodige centen. Het cashflowprobleem geraakt dus niet opgelost in Lokeren.

   

  Mocht Lokeren deze week het faillissement aanvragen, dan mag de club komend weekend al niet meer spelen. Het is nog niet duidelijk wat dan de eventuele gevolgen voor de competitie in 1B zouden zijn. Bovendien zouden er eind deze week ook zomaar 400 jeugdspelers op straat kunnen staan.

   

  Voormalig spelersmakelaar De Vries kocht de club, die vorig seizoen degradeerde uit 1A, in juni van Roger Lambrecht. De Vries zocht naar geldschieters, maar heeft die nog altijd niet gevonden.

   

  Enkele weken geleden kwam het bericht dat er Chinese investeerders waren, maar die deal is er dus (nog) niet. Door de geldproblemen kreeg Lokeren ook een transferverbod voor de wintermercato.

  Spelers en staf: "Willen verder vechten voor Lokeren"

  De spelers en de staf kwamen op de middag met een kort communiqué naar buiten, waaruit de benarde situatie blijkt: "Er werd ons vanmorgen meegedeeld dat de club in een precaire financiële situatie zit en dat de mogelijkheid bestaat dat achterstallige en toekomstige lonen bij zowel spelers als trainers niet meer uitbetaald gaan worden."

   

  "Naar aanleiding van dit nieuws hebben spelers en staf beslist om ondanks deze moeilijke omstandigheden in het belang van supporters, jeugdwerking en medewerkers verder te vechten voor deze club."

   

  Ook de club uit 1B kwam met een statement: "Lokeren wil met klem de geruchten ontkennen dat er aan spelers en personeel gemeld is dat vrijdag het faillissement zou worden aangevraagd."

   

  "De realiteit is dat er donderdag opnieuw een raad van bestuur wordt bijeengeroepen. Er wordt gekeken welke pistes nu verder bewandeld worden."

   

  "Het mag duidelijk zijn dat de situatie bemoeilijkt wordt door de problemen in China, maar de club heeft een contract met het Chinese Shanghai Kehua en hoopt dat zo spoedig mogelijk te verzilveren. Vrijdag communiceren we opnieuw."

  Lokeren-preses: "Ik weet niet waar al die geruchten vandaan komen"

  Bij persagentschap Belga ontkende voorzitter Louis de Vries nog eens de onheilspellende berichten. "Ik weet niet waar al die geruchten, dat we het faillissement zelf gaan aanvragen, vandaan komen", vertelt de Lokeren-preses.

   

  "Ik heb deze ochtend wel de mensen in de club, de spelers en het personeel, toegesproken en gemeld dat er donderdag een raad van bestuur is."

   

  "We zullen daarop enkele beslissingen nemen. Iemand heeft dit verkeerd geïnterpreteerd en de moeite gevonden om het zo naar buiten te brengen. Ik krijg nu heel de tijd telefoons met de vraag of we vrijdag de boeken gaan neerleggen. Dat is dus niet het geval."

   

  Wat met het Chinese investeringsverhaal? "Wij hebben een contract met hen en ze zullen die verbintenis nakomen. Er zijn echter problemen met de administratie om de financiële kant van de zaak na te komen. Hierdoor zijn we in de problemen gekomen."

   

  "Ik heb trouwens deze ochtend nog contact gehad met die investeerders. En tot slot, wij zijn niet het enige bedrijf dat problemen heeft met de werking in China door het coronavirus. Wij hebben bovendien vandaag ons licentiedossier ingediend voor volgend seizoen."

  De Chinese investeerders? Wij hebben een contract met hen en ze zullen die verbintenis nakomen.

  Louis de Vries