"Taxi" Lawrence voorgesteld: "Nog 1 à 2 weken nodig om fit te raken"

  De Jamaicaan komt over van de New York Red Bulls.

  De Jamaicaan Kemar Lawrence werd vandaag officieel voorgesteld bij Anderlecht. De 27-jarige linksachter werd in de slotminuten van de wintermercato aangetrokken. Hij ondertekende een contract voor 2,5 seizoenen.

  Lawrence komt over van New York Red Bulls in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), waar hij speelde sinds 2015.

   

  Daar kreeg hij de bijnaam "Taxi", als solide verdediger die veel de lijn afdweilt. "In mijn spel zit inderdaad veel snelheid en agressiviteit", verklaarde de aanwinst.

   

  "Ik geef me altijd 90 minuten en hou van assists en doelpunten." De linksback werd in de MLS de voorbije twee jaar verkozen als Most Valuable Player op zijn positie.

   

  Zijn goede vriend Shamar Nicholson, landgenoot en aanvaller van Charleroi, hielp Lawrence bij zijn keuze om naar de Pro League te trekken.

   

  "Hij zei me dat Anderlecht één van de grootste clubs van België is en dat het een mooie kans was om naar Brussel te trekken. De gesprekken duurden niet lang."

  Focussen op vormpeil

  De Jamaicaanse international geeft zichzelf nog "één à twee weken" om volledig fit te zijn."Ik wil me op mijn eigen vormpeil focussen. Ik heb twee maanden niet getraind, dus ben nog niet topfit. Ik zal hard werken, maar wil ook blessures vermijden."


  Anderlecht trok Lawrence deze winter aan samen met de aanvallers Marko Pjaca en Dejan Joveljic als versterking na een ongelukkige eerste seizoenshelft.

  Kemar Lawrence bij de New York Red Bulls