Antwerp: "Huidige verdeling van mediarechten staat onze groei in de weg"

  Bij Antwerp hebben ze uitleg gegeven op hun njet bij de toekenning van het voetbalcontract. "Maar we blijven openstaan voor verdere dialoog om tot een goeie verdeelsleutel te komen."

  22 van de 24 profclubs bereikten een akkoord om de mediarechten van ons nationale voetbal voor 103 miljoen euro per jaar aan Eleven Sports te verkopen. Enkel Gent en Antwerp liggen (nog) dwars.

   

  "Het standpunt van Antwerp is steeds duidelijk geweest. De investeringen van de voorbije jaren in zowel het sportieve, de infrastructuur en als de organisatie hebben geleid tot een situatie waarin we op vlak van budget, kijkcijfers en sportieve resultaten op de poort van de top 6 kunnen kloppen."

   

  "Dat er nog stappen nodig zijn om ons permanent in de bovenste regionen te vestigen is evident. We vragen enkel dat de verdeling van de nieuwe mediarechten die groei blijft mogelijk maken in de komende jaren, en dit in verhouding met andere ploegen die gelijkaardige resultaten neerzetten. Een faire vraag die op geen enkele manier enige vorm van solidariteit in de weg staat."

   

  "We hebben geluisterd, geargumenteerd en onderhandeld op een constructieve en open manier. Op het einde konden wij niet instemmen met wat voor Antwerp op tafel lag. Wij blijven openstaan voor verdere dialoog om tot een goede verdeelsleutel te komen in lijn met sportieve resultaten en supporterspotentieel."

  We hebben geluisterd, geargumenteerd en onderhandeld op een constructieve en open manier. Op het einde konden wij niet instemmen met wat voor Antwerp op tafel lag.

  Antwerp