Bijna alles is afgelast, maar de CrossCup in Rotselaar gaat wel door

  De Plas van Rotselaar is het decor voor de op 1 na laatste CrossCup-wedstrijd.

  Storm Ciara gooit geen roet in het eten van de CrossCup van Rotselaar. De organisatie nam extra maatregelen door onder meer de VIP-tent te verplaatsen naar een hal. "Allen naar Rotselaar", zegt organisator Jos Van Roy.

  De organisatie nam een hele reeks maatregelen en kreeg uiteindelijk toestemming van brandweer en politie om het evenement toch te laten doorgaan.   

   

  "Alle bomen hier op het parcours zijn erg jong, de brandweer is ervan overtuigd dat die bijna niet kunnen omwaaien", zegt organisator Jos Van Roy. "De politie is één keer komen keuren, de brandweer zowel zaterdag als zondagmorgen, en telkens gaven ze groen licht."

   

  "We hebben ook zelf een hoop maatregelen genomen: veel spandoeken zijn weg, alle opblaasbogen van de sponsors zijn weggenomen, het podium is verkleind en de springbalkjes zijn van het parcours verwijderd. En ook de VIP-tent is afgebroken."

   

  Verrassend genoeg weegt het voorspelde stormweer niet op de opkomst in Rotselaar. "Bij de jeugd hebben we nooit zoveel deelnemers gehad als vandaag. Iedereen lijkt me tevreden dat de cross gewoon doorgaat."

   

  "Financieel zou afgelasten natuurlijk een kleine ramp geweest zijn. Dat had ons 50.000 euro gekost. Alle uitgaven zijn al gebeurd, maar zonder cross heb je geen inkomsten."

   

  VERSLAG: Kersten en Verbruggen verdelen de Vlaamse veldlooptitels

  De jeugdlopers waren al vroeg in de weer

  Organisator: "Uit veiligheid hebben we de VIP-tent afgebroken"