Niet voor hartpatiënten: De Bondt blijft het peloton net voor in Bessèges (met video)

  Dries De Bondt gooit zijn armen in de lucht.

  Dries De Bondt heeft de derde rit in de Ster van Bessèges (2.1) gewonnen. De Belg van Alpecin-Fenix klopte zijn medevluchter Georg Zimmerman (CCC) in een sprint met z'n tweeën. Het peloton kwam net te laat om de vroege vluchters in te rekenen. De Bondt kreeg na de etappe ook de "Souvenir Raymond Poulidor".

  De eerste aanval van de dag was meteen ook de goede. Robbe Ghys kreeg met Dries De Bondt een tweede Belg mee, Georg Zimmerman en Marti Marquez maakten het viertal vol.

   

  De vier vluchters kregen van het peloton bijna tien minuten voorsprong. Op 15 kilometer van het einde versnelden De Bondt en Zimmerman op een strook bergop, Ghys en Marquez konden even niet volgen, maar kwamen in de afdaling opnieuw aansluiten.

   

  In de slotkilometers bleven enkel Ghys, De Bondt en Zimmerman nog over. Het peloton kwam snel dichterbij, maar met z'n drieën sprintten ze voor de zege. De Bondt was duidelijk de snelste, goed voor de eerste wegzege van het seizoen voor Alpecin-Fenix, het team van Mathieu van der Poel.

   

  De derde rit in de Ster van Bessèges stond in het teken van de overleden Raymond Poulidor, de grootvader van Van der Poel. De Bondt kreeg op het podium dan ook de "Souvenir Raymond Poulidor". 

  De Bondt: "Ik voelde me de sterkste vandaag"

  Voor de 28-jarige Dries De Bondt is het de vierde zege uit zijn carrière. "Ik had deze ochtend helemaal niet verwacht te winnen. We draaiden goed rond met de vroege vluchters. We deden niet te gek en kregen veel voorsprong. Negen minuten was best veel bergop en het begon wel door mijn hoofd te gaan dat het misschien zou kunnen lukken als de achtervolging laat in gang schoot."

   

  Uiteindelijk werd het nog heel spannend. "Toen we op 40km van het einde nog ruim vier minuten voorsprong hadden, begon ik er echt in te geloven. Zimmerman was heel sterk vandaag. Hij probeerde om me te lossen op de laatste klim, maar dat lukte hem niet, dus mijn kansen stegen voor de zege. Op die helling op het einde speelde ik nog even met de anderen, ze losten en kwamen nog terug, maar ik wist dat ze allebei piepedood zaten."

   

  "Ik voelde me de sterkste, het enige waar ik nog bang voor was, was dat het peloton terug zou keren. Op 400 meter zag ik dat ze plots heel snel kwamen, dus zette ik mijn sprint al aan op 250 meter en gelukkig was ik sterk genoeg om het af te maken. Echt ongelooflijk!"

  De spannende finale in beeld:

  Uitslag rit 3
  1. Dries De Bondt 158km in
  2. Georg Zimmerman (Dui) z.t.
  3. Magnus Cort (Den)  
  4. Roy Jans  
  5. Clément Venturini (Fra)  
  6. Emiel Vermeulen  
  7. Tom Devriendt  
  8. Lionel Taminiaux  
  9. Robbe Ghys  
  13. Kenneth Van Rooy  
  Klassement na rit 3
  1. Alexys Brunel (Fra)  
  2. Benoit Cosnefroy (Fra)  
  3. Edward Planckaert  
  4. Alex Kirsch (Lux)  
  5. Kevin Geniets (Lux)  
  7. Gijs Van Hoecke