Premier League schuift einde van zomertransferperiode weer op naar 1 september

  Michy Batshuayi rekent deze zomer misschien wel op een transfer.

  Engelse clubs krijgen komende zomer extra weken om transfers te regelen. De voorbije twee seizoenen sloot de inkomende transfermarkt in Engeland daags voor de start van de competitie, in de eerste helft van augustus. Maar die beslissing wordt al teruggedraaid. 

  Traditioneel sluit de transferperiode in de zomer eind augustus/begin september, maar op dat moment zijn de meeste competities al op gang getrapt. 

   

  Aangezien Engelse clubs en trainers het beu waren dat spelers nog van team wisselden wanneer het seizoen al begonnen was, beslisten verantwoordelijken van de Premier League in 2017 om de transferdeadline enkele weken te vervroegen.

   

  In Engeland werd gehoopt dat de andere Europese competities dat voorbeeld zouden volgen, maar dat gebeurde niet. Het gevolg: een Engelse club zag na de inkomende deadline soms nog een sterkhouder vertrekken, maar door het sluiten van de transfermarkt kon het dan geen vervanger meer strikken.

   

  Daar komt nu dus weer verandering in. "Op een aandeelhoudersvergadering hebben de clubs uit de Premier League besloten een wijziging door te voeren voor het seizoen 2020-2021."

   

  "De wijziging houdt in dat het traditionele einde weer wordt verschoven naar eind augustus/begin september. De einddatum voor 2020 wordt 17u Britse zomertijd op 1 september (31 augustus 2020 is een Britse verlofdag voor banken)", meldt de Premier League.