Flanders Classics sleutelt niet aan het parcours van de Ronde van Vlaanderen

  Wie wordt de opvolger van Alberto Bettiol?

  Organisator Flanders Classics heeft de route voor de 104e Ronde van Vlaanderen voorgesteld. Op zondag 5 april staat de Vlaamse hoogmis op het programma. "Het parcours tussen Antwerpen en Oudenaarde is vrijwel ongewijzigd", meldt de organisatie.

  De eerste zondag van april staat weer (nagenoeg) volledig in het teken van de Ronde van Vlaanderen. De mannen beginnen om 10.30u aan hun tocht van 267 kilometer. 

   

  "In aanloop naar de heuvelzone en de Vlaamse Ardennen, waar 17 hellingen en 5 kasseistroken wachten, trekken zij door de vijf Dorpen van de Ronde: Sint-Niklaas, Hamme, Berlare, Herzele en Zottegem", meldt de organisatie.

   

  De Lippenhovestraat en de Paddestraat vormen de eerste portie stenen en op 150 kilometer van de aankomst bereikt het peloton de heuvelzone met de eerste passage over de Oude Kwaremont. De Oude Kwaremont (3 passages) en de Paterberg (2 passages) vertolken weer de hoofdrol in het parcours.

   

  "De gebruikelijke opeenvolging van hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen blijft behouden, met één wijziging. De derde helling zal dit jaar de Eikenberg zijn en niet de Ladeuze. Wel behouden is de Muur van Geraardsbergen, met een klassieke aanloop via Tenbosse."

   

  "Daarna duikt het peloton vol de finale in. Net als in 2019 kleuren dezelfde 6 hellingen de laatste 50 km van de wedstrijd. Op iets meer dan 45 km van de streep bijt het peloton de tanden stuk op de Koppenberg, met vlak daarna de kasseien van de Mariaborrestraat, Steenbeekdries en Taaienberg."

   

  "Van de Kruisberg/Hotond in Ronse zet het peloton koers richting de finale en beslissende beklimmingen van scherprechters Oude Kwaremont en Paterberg. Vervolgens resten er nog 13 km tot de Minderbroedersstraat in Oudenaarde, waar we al voor de 9e keer een Ronde-winnaar mogen verwelkomen." 

  17e editie bij de vrouwen

  Ook de vrouwen weten wat hen te wachten staat. Oudenaarde is hun startlocatie voor "een pittige editie" van 159 kilometer met onderweg 10 hellingen en 4 kasseistroken.

   

  "Net als bij de mannen wachten in Zottegem de eerste kasseistroken en rijden ze via Tenbosse naar de Muur van Geraardsbergen. De Taaienberg, die vorig jaar werd toegevoegd, zal in 2020 behouden blijven en is de poort naar een identieke finale als bij de mannen."

   

  "Via de Kruisberg/Hotond trekken de vrouwen naar de passage op sleutelpunten Oude Kwaremont en Paterberg. Daarna is het 13 km lang uitkijken naar de opvolgster van Marta Bastianelli."