Cafu wenst Braziliaans toptalent succes na transfer naar Beerschot

  Felipe Michael Tenorio Menezes is een 18-jarige spits.

  Beerschot heeft gisteren op de valreep de talentvolle Braziliaanse spits Felipe Michael vastgelegd tot medio 2022, met optie op 2 jaar. Na zijn overgang kreeg de Braziliaan gelukwensen van niemand minder dan de legendarische recordinternational Cafu.

  20 goals in 23 matchen bij beloften

  Felipe Michael Tenorio Menezes behoorde volgens Beerschot tot het verlanglijstje van een reeks Braziliaanse topclubs zoals Flamengo en Santos.

   

  De 18-jarige aanvaller, die overkomt van de Braziliaanse eersteklasser FC Mirassol, scoorde vorig seizoen 20 keer in 23 wedstrijden in de beloftecompetitie.

   

  Eind 2019 bevestigde Felipe zijn talent door zich tot topschutter (10 goals in 6 matchen) te kronen in de Copa Sao Paulo, een gerenommeerd beloftetoernooi waaraan veel Braziliaanse ploegen deelnemen met hun sterkste U20.

   

  "Door die prestatie werd Felipe gegeerd wild op de transfermarkt. Dat wij erin slagen om het Braziliaans talent uiteindelijk binnen te halen, betekent veel voor onze club", reageert mede-eigenaar Francis Vrancken.

   

  "We hebben een aanzienlijke transfersom betaald en willen voort investeren in Zuid-Amerikaans talent. Dit is weer een stap in de uitbouw van Beerschot."

   

  "Onze technische commissie is blij met de investering en is overtuigd van de kwaliteiten van Felipe. Hij is een snelle en doelgerichte spits", vult technisch coördinator Sander Van Praet aan. 

  Cafu: "Doe waar je goed in bent: scoren"

  Beerschot postte ook een filmpje waarin de Braziliaanse recordinternational Cafu zijn jonge landgenoot Felipe Michael succes wenst.

   

  "Je hebt veel kwaliteiten. Dat heb je al getoond bij de beloften. Bij Beerschot moet je doen waar je goed in bent: scoren. Het is nu aan jou. Het hangt niet af van de anderen. Ik blijf je sowieso volgen", besloot Cafu.