Ga naar de inhoud

Ex-wereldkampioen tijdrijden Kirijenka stopt door hartproblemen

 do 30 januari 2020 16:41

Vasil Kirijenka keert niet meer terug in het peloton. Bij de Wit-Russische tempobeul van Ineos werd vorig jaar een hartprobleem vastgesteld, maar toch kreeg hij groen licht van de dokters om weer te koersen. Maar nu hebben ze hem aangeraden om er alsnog definitief mee te stoppen.

Vasil Kirijenka stond jarenlang bekend als een van de meest beruchte tijdrijders van het peloton. Zijn 18 profzeges behaalde hij dan ook bijna allemaal in tijdritten, met als hoogtepunt zijn wereldtitel in 2015.

 

De laatste jaren ontpopte Kirijenka zich bij Sky/Ineos tot meesterknecht en tempobeul op het vlakke. Maar vorig jaar werd bij een routinecontrole een probleem aan zijn hart vastgesteld. De 38-jarige Wit-Rus stond een tijdje aan de kant, maar kreeg uiteindelijk toch weer toestemming om te koersen.

 

Het zou een laatste opflakkering zijn, want nu heeft Kirijenka na nieuwe tests wijselijk besloten om er definitief mee te stoppen. "Dit is een trieste dag, maar het is wel de juiste beslissing", zegt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.