David Goffin prijkt straks voor het eerst in 17 maanden weer in top 10

  Hoewel David Goffin de Australian Open in de 3e ronde moest verlaten, klimt hij na het toernooi toch een plekje op de ATP-ranking. Goffin (ATP-11) zal over de Spanjaard Bautista wippen naar de 10e plaats.

  Op de Australian Open boog David Goffin in de 3e ronde het hoofd voor de Rus Andrej Roeblev (ATP-16). Maar omdat Goffin vorig jaar ook in de 3e ronde strandde, verliest hij geen punten.

   

  Sterker nog: omdat de Spanjaard Roberto Bautista (ATP-9) er ook in de 3e ronde uitging en vorig jaar de kwartfinales bereikte, stijgt Goffin straks een plek op de ATP-ranking ten koste van Bautista. Goffin, momenteel 11e, komt op de 10e plaats te staan.

   

  Het was van eind augustus 2018 geleden, vlak voor de start van de US Open, dat Goffin tot de beste 10 tennissers behoorde.