Elise Mertens: "Ik put moed uit dit toernooi: zo moet ik tennissen"

  Elise Mertens heeft haar laatste bal opgegooid in het enkelspel van Melbourne.

  Elise Mertens heeft haar laatste bal opgegooid in het enkelspel van Melbourne.

  De 1/8e finales zijn het eindstation geworden voor Elise Mertens. Onze landgenote reageert teleurgesteld, maar heeft zichzelf weinig te verwijten.

  "Ik ben uiteraard een beetje ontgoocheld maar ik denk dat ik tegen Simona Halep goed gespeeld heb", zei Mertens na haar wedstrijd in de Rod Laver Arena.

   

  "Ik heb de match gespeeld die ik moest spelen. Ik moest agressief zijn, in de baan komen en trachten op te rukken naar het net, want zij was heel solide vanaf de baseline."

   

  "Ik denk niet dat ik al een match tegen een topspeelster heb verloren na het slaan van 36 winners. Misschien heb ik iets te veel foutjes gemaakt op bepaalde momenten (38 in totaal, red). Maar goed: ik moest risico's nemen."

   

  "Ik heb tot het einde geknokt. In de laatste set kon ik van 3-0 terugkeren naar 4-4, maar zij heeft enorm veel ervaring. Ik was er dichtbij, maar vandaag mocht het niet zijn voor mij."

  "Het is zo dat ik moet spelen"

  Mertens mag niettemin terugblikken op een goed toernooi. "Het is misschien jammer dat ik hier zo vroeg op Simona bots, want met het niveau dat ik haalde, had ik nog verder kunnen doorstoten. Maar goed, dat is de loting."

   

  "Als je tegen een Halep speelt die heel solide is, weinig fouten maakt en vertrouwen heeft, dan wordt het moeilijk."

   

  "Toch was dit een goede ervaring, ik put moed uit dit toernooi. Het is zo dat ik in de toekomst moet tennissen. Deze tournee, behalve de match tegen Watson in Hobart, geeft mij een goed gevoel. Ik hoop de lijn door te trekken in de Fed Cup en daarna in Dubaï en Doha."