KBVB zet futsal in de kijker met Europees kwalificatietoernooi en comedian

  Na de gemiste kwalificatie voor het WK 2020 willen de Futsal Rode Duivels een ticket afdwingen voor het EK van 2022 in Nederland. De KBVB organiseert in Herentals  een van de kwalificatietoernooien voor dat Europees Kampioenschap.  Comedian Erhan Demirci ging met speler Steven Dillien in Herentals op zoek naar supporters.

  De Futsal Red Devils beginnen hun zoektocht naar een EK-ticket in het Sportcentrum Sport Vlaanderen te Herentals. Daar organiseert de KBVB van 29 januari tot 1 februari een eerste kwalificatietoernooi. Ze nemen het op tegen Armenië, Schotland en Montenegro. 

   

  Omdat de Futsal Red Devils en Futsal Red Flames vaak in de schaduw staan van de Rode Duivels en Red Flames, trokken stand-upcomedian Erhan Demirci en speler Steven Dillien naar Herentals. Op die manier probeerden ze mensen in contact te brengen met Futsal en hen warm te maken voor het kwalificatietoernooi.

  Bekijk hier de video met comedian Erham Demirci

  De UEFA en FIFA erkennen futsal als de enige indoorvariant van voetbal. Elk team telt 5 spelers, wat garant staat voor technisch en spectaculair voetbal. België is trouwens een van de pioniers van futsal in Europa, met deelnames aan de eerste drie WK's. Op naar het EK in Nederland!